Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kedvenc kókuszkocka
Kedvenc kókuszkocka recept
Hozzávalók:
- Kb. 32 szelethez:
- a tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg barnacukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 20 dkg puha Rama sütőmargarin
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 1 tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl
- a tepsi kikenéséhez:
- Rama sütőmargarin
- finomliszt
- a töltelékhez:
- 5 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg kókuszreszelék
- a mázhoz:
- 4 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
Elkészítés:
1. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. fél centiméter vastagságú, 40x40 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az egyiket egy Rama
margarinnal kikent, belisztezett peremes tepsibe tesszük.2. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszúrkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütoben 165°C) kb. 35 percig sütjük.
3. Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima nem lesz. A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!