Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Csokoládés-diós szelet
1x
1x
0.0x
Csokoládés-diós szelet recept
Hozzávalók:
- Kb. 20 szelethez:
- 20 dkg Rama sütőmargarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipetnyi só
- 6 tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 1 mokkáskanálnyi sütőpor
- 10 dkg finomliszt
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
- a bevonáshoz:
- 12 dkg sárgabaracklekvár
- 3 evőkanál rum
- 15 dkg tejcsokoládé
- a díszítéshez:
- 2 evőkaná| durvára vágott dióbél
Elkészítés:
1. A szobahőmérsékletű Rama
margarint először magában, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Kissé megsózzuk, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a kristálycukrot is hozzáadjuk, és óvatosan az előzőekbe forgatjuk. A sütőport, a lisztet, a diót és a reszelt csokoládét összekeverjük, majd a tojásos masszához adjuk.2. Egy püspökkenyérformát Rama
margarinnal kikenünk, belisztezünk, a tésztával egyenletesen megtöltjÜk. Előmelegített sütőben közepes lánggal (175°C, légkeveréses sütőben 160°C) 1 órán át sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.3. A lekvárt a rummal felforraljuk, majd még melegen megkenjük vele a sütemény tetejét és oldalát. Fél órára behűtiük, végül az olvasztott tejcsokoládéval bevonjuk, és a dióval meghintjük. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük föl.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!