Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csokoládés-diós szelet

1x      1x   0.0x
Csokoládés-diós szelet recept

Csokoládés-diós szelet recept

Hozzávalók:

  • Kb. 20 szelethez:
  • 20 dkg Rama
    sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy csipetnyi só
  • 6 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 mokkáskanálnyi sütőpor
  • 10 dkg finomliszt
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé
  • a bevonáshoz:
  • 12 dkg sárgabaracklekvár
  • 3 evőkanál rum
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • a díszítéshez:
  • 2 evőkaná| durvára vágott dióbél



  

Elkészítés:

1. A szobahőmérsékletű Rama

margarint először magában, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Kissé megsózzuk, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a kristálycukrot is hozzáadjuk, és óvatosan az előzőekbe forgatjuk. A sütőport, a lisztet, a diót és a reszelt csokoládét összekeverjük, majd a tojásos masszához adjuk.

2. Egy püspökkenyérformát Rama

margarinnal kikenünk, belisztezünk, a tésztával egyenletesen megtöltjÜk. Előmelegített sütőben közepes lánggal (175°C, légkeveréses sütőben 160°C) 1 órán át sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

3. A lekvárt a rummal felforraljuk, majd még melegen megkenjük vele a sütemény tetejét és oldalát. Fél órára behűtiük, végül az olvasztott tejcsokoládéval bevonjuk, és a dióval meghintjük. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük föl.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!