Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mogyorókrémes, csokimázas muffin
Mogyorókrémes, csokimázas muffin recept
Hozzávalók:
- 18 darabhoz:
- 10 dkg tisztított törökmogyoró (vékony barna héjától is megfosztott)
- 20 dkg finomliszt
- 3 evőkanál keserű kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg Rama sütőmargarin
- 15 dkg csokoládés mogyorókrém
- 0,5 dl tej
- a mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg Rama sütőmargarin
Elkészítés:
1. A mogyorót serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) aranybarnára, illatosra pirítjuk, ha kihűlt, dió vagy kávédarálóban finomra őröljük. A liszttel, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk.
2. A tojást a cukorral habosra verjük, majd a puha Rama
margarint és a puha mgyorókrémet keverjük hozzá. A mogyorós liszttel összekeverjük, a tejjel lazítjuk.3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit Rama
margarinnal kikenjük, a mogyorókrémes masszával a háromnegyedükig töltjük ki.4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 160°C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. Figyelem! Ha a formában hagyjuk kihűlni, teljesen leragad, csak kiskanállal lehet majd kiszedni!
5. A mázhoz valókat nem túl erős vízgőzre téve fölolvasztjuk, simára keverjük, hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, az ugyancsak kihűlt muffinokra locsoljuk, hogy ezeken szilárduljon meg.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!