Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Burgonyatorta

1x      1x   0.0x
Burgonyatorta recept

Burgonyatorta recept

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:
  • a tésztához:
  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg áttört főtt burgonya
  • 3-3 evőkanál finomliszt és zsemlemorzsa
  • fél csomag (1 kiskanál) sütőpor
  • a krémhez:
  • 10 dkg Rama
    sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg áttört főtt burgonya
  • 4 dkg keserű kakaópor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor



  

Elkészítés:

1. A tésztához a tojások sárgáját a porcukoral habosra keverjük. Az elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 percig tart. Először a burgonyát, a liszttel és a zsemlemorzsával összekevert sütőport adjuk hozzá. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, majd a masszát egy Rama

margarinnal kikent, belisztezett, 24 cm átmérőjű vagy hasonlóan nagy, szív alakú tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 160°C) kb. 30 percen át sütjük, majd hűlni hagyjuk.

2. A krémhez a Rama

margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A burgonyával, a kakaóporral, a rummal és a vaníliás cukorral összedolgozzuk.

3. A kihűlt tésztát félbevágjuk, a krémmel megtöltjÜk, és kivül-belül körben is megkenjük vele. Néhány órára behűtjÜk, hogy egy kissé összeérjen.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!