Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Burgonyatorta
1x
1x
0.0x
Burgonyatorta recept
Hozzávalók:
- 12 szelethez:
- a tésztához:
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg áttört főtt burgonya
- 3-3 evőkanál finomliszt és zsemlemorzsa
- fél csomag (1 kiskanál) sütőpor
- a krémhez:
- 10 dkg Rama sütőmargarin
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg áttört főtt burgonya
- 4 dkg keserű kakaópor
- 2 evőkanál rum
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. A tésztához a tojások sárgáját a porcukoral habosra keverjük. Az elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 percig tart. Először a burgonyát, a liszttel és a zsemlemorzsával összekevert sütőport adjuk hozzá. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, majd a masszát egy Rama
margarinnal kikent, belisztezett, 24 cm átmérőjű vagy hasonlóan nagy, szív alakú tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 160°C) kb. 30 percen át sütjük, majd hűlni hagyjuk.2. A krémhez a Rama
margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A burgonyával, a kakaóporral, a rummal és a vaníliás cukorral összedolgozzuk.3. A kihűlt tésztát félbevágjuk, a krémmel megtöltjÜk, és kivül-belül körben is megkenjük vele. Néhány órára behűtjÜk, hogy egy kissé összeérjen.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!