Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Dizsoni csirke

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb vagy csirkemell
  • 125 g hagyma
  • 400 g burgonya
  • bors
  • 3 ek dizsoni mustár (2 ek magos, 1 ek normál)
  • 1 tk méz
  • 2 ek olíva olaj
  • fél csokor kakukkfű
  • fél dl tejszín
  • 6 dl húsleves



  

Elkészítés:

A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk és kiolajozott tűzálló tálba tesszük. A mustárt és a mézet összekeverjük és a csirkehúst bekenjük vele. 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük. A megtisztított hagymát és a meghámozott, cikkekre vágott burgonyát összekeverjük az olajjal, a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk és a tűzálló tálba öntjük, a hús közeit kitöltve. 30 percig sütjük így. Ekkor 1-2 ek. tejszínt kenünk a húsok tetejére. A többi tejszínt elkeverjük a húslevessel és a burgonya tetejére öntjük. Még kb.20 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!