Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kókuszcsiga

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • Kb. 45 darabhoz:
  • a tésztához 1 dl tej
  • 1 csomag szalakáli
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg Rama
    sütőmargarin
  • 3 tojássárgája
  • 12 dkg porcukor
  • a töltelékhez:
  • 3 tojárfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 30 dkg kókuszreszelék



  

Elkészítés:

1. A tejet kis lábasban meglangyosítjuk és elkeverjük benne a szalalkálit. A lisztet a puha (szobahőmérsékletű) Rama

margarinnal, a tojások sárgájával és a porcukorral mély tálban összegzúrjuk, a tejes szalakálit hozzaadjuk.

2. A 3 tojasfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként a porcukrot és a kókuszreszeléket is hozzákeverjük.

3. A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk, és meglisztezett gyúródeszkán egyenként kinyújtjuk, hogy 3 milliméter vastag téglalapokat kapjunk. Ezután a kókuszos töltelékkel megkenjük, és föltekerjük. A tekercseket éles késsel 1 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott kis csigákat Rama

margarinnal kikent, kilisztezett tepsire fektetjük. A sütőt a közepesnél kisebb hőfokra melegítjük (kb. 150°C). A sütemény kb. 15 perc alatt sül meg szép rózsaszínűre, de vigyázzunk, nehogy megégjen!

Jó tanács: a szalalkális süteményel sütésekor kellemetlen illat keletkezik, ettől nem kell megijedni, nem jelent hibát!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!