Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kókuszcsiga
Hozzávalók:
- Kb. 45 darabhoz:
- a tésztához 1 dl tej
- 1 csomag szalakáli
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg Rama sütőmargarin
- 3 tojássárgája
- 12 dkg porcukor
- a töltelékhez:
- 3 tojárfehérje
- 25 dkg porcukor
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A tejet kis lábasban meglangyosítjuk és elkeverjük benne a szalalkálit. A lisztet a puha (szobahőmérsékletű) Rama
margarinnal, a tojások sárgájával és a porcukorral mély tálban összegzúrjuk, a tejes szalakálit hozzaadjuk.2. A 3 tojasfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként a porcukrot és a kókuszreszeléket is hozzákeverjük.
3. A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk, és meglisztezett gyúródeszkán egyenként kinyújtjuk, hogy 3 milliméter vastag téglalapokat kapjunk. Ezután a kókuszos töltelékkel megkenjük, és föltekerjük. A tekercseket éles késsel 1 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott kis csigákat Rama
margarinnal kikent, kilisztezett tepsire fektetjük. A sütőt a közepesnél kisebb hőfokra melegítjük (kb. 150°C). A sütemény kb. 15 perc alatt sül meg szép rózsaszínűre, de vigyázzunk, nehogy megégjen!Jó tanács: a szalalkális süteményel sütésekor kellemetlen illat keletkezik, ettől nem kell megijedni, nem jelent hibát!
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!