Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Dunahullám

1x      1x   0.0x
Dunahullám recept

Dunahullám recept

Hozzávalók:

  • Kb. 30 szelethez:
  • a tésztához:
  • 37,5 dkg Rama
    sütőmargarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • 7 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanálnyi mandulabél
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 2-3 evőkanál tej
  • a töltelékhez:
  • 1 üveg (40 dkg) meggybefőtt
  • a tetejére:
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg Rama
    sütőmargarin
  • 4 evőkanál porcukor
  • a mázhoz:
  • 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 3-4 dkg Rama
    sütőmargarin



  

Elkészítés:

1. A tésztához a Rama

margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a Rama
margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze. Egy nagy tepsit Rama
margarinna] kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 160°C) kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk.

2. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A Rama

margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.

3. A csokoládét a Rama

margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!