Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Dunahullám
1x
1x
0.0x
Dunahullám recept
Hozzávalók:
- Kb. 30 szelethez:
- a tésztához:
- 37,5 dkg Rama sütőmargarin
- 25 dkg kristálycukor
- 7 tojás
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanálnyi mandulabél
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 2-3 evőkanál tej
- a töltelékhez:
- 1 üveg (40 dkg) meggybefőtt
- a tetejére:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg Rama sütőmargarin
- 4 evőkanál porcukor
- a mázhoz:
- 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
- 3-4 dkg Rama sütőmargarin
Elkészítés:
1. A tésztához a Rama
margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a Rama margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze. Egy nagy tepsit Rama margarinna] kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 160°C) kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk.2. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A Rama
margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.3. A csokoládét a Rama
margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!