Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Női szeszély

1x      1x   0.0x
Női szeszély recept

Női szeszély recept

Hozzávalók:

  • 14 szelet:
  • a tesztához:
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg Rama
    sütőmargarin
  • 5 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg finomliszt
  • a tetejére:
  • 5 tojásfehérje
  • 2o dkg kristálycukor
  • 20 dkg sűrű sárgabaracklekvár
  • 10 dkg dióbél



  

Elkészítés:

1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, a fele cukrot beleszórjuk, letakarva, meleg helyen 20 perc alatt felfuttatjuk. A puha Rama

margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A citromhéjjal, az élesztővel, a többi langyos tejjel és a liszttel jól kikeverjük.

2. Margarinnal kikent, belisztezett, kb. 32x24 cm-es tepsibe simítjuk (vizes késsel a legkönnyebb) és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha túlzottan pirulna, alufóliávalletakarjuk.

3. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé evőkanalanként a cukrot is hozzáadjuk. A sült tésztát a kb. fél dl vízzel simára kevert lekvárral megkenjük. A habot rásimítjuk. Durvára vágott dióval meghintjük. A sütőbe visszatoljuk, kb. 10 percig sütjük, majd a lángot elárjuk, a sütőajtót kinyitjuk, a süteményt - pontosabban a habot - még 15 percig így szárítjuk. Ha kihűlt, forró vízbe mártott késsel kétszer hét szeletre vágjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!