Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Női szeszély
Női szeszély recept
Hozzávalók:
- 14 szelet:
- a tesztához:
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 evőkanál kristálycukor
- 15 dkg Rama sütőmargarin
- 5 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg finomliszt
- a tetejére:
- 5 tojásfehérje
- 2o dkg kristálycukor
- 20 dkg sűrű sárgabaracklekvár
- 10 dkg dióbél
Elkészítés:
1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, a fele cukrot beleszórjuk, letakarva, meleg helyen 20 perc alatt felfuttatjuk. A puha Rama
margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A citromhéjjal, az élesztővel, a többi langyos tejjel és a liszttel jól kikeverjük.2. Margarinnal kikent, belisztezett, kb. 32x24 cm-es tepsibe simítjuk (vizes késsel a legkönnyebb) és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha túlzottan pirulna, alufóliávalletakarjuk.
3. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé evőkanalanként a cukrot is hozzáadjuk. A sült tésztát a kb. fél dl vízzel simára kevert lekvárral megkenjük. A habot rásimítjuk. Durvára vágott dióval meghintjük. A sütőbe visszatoljuk, kb. 10 percig sütjük, majd a lángot elárjuk, a sütőajtót kinyitjuk, a süteményt - pontosabban a habot - még 15 percig így szárítjuk. Ha kihűlt, forró vízbe mártott késsel kétszer hét szeletre vágjuk.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!