Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Napraforgós rozskenyér

2x      1x   0.0x
Napraforgós rozskenyér recept

Napraforgós rozskenyér recept

Hozzávalók:

  • 2 db 500 g-os kenyérhez:
  • 750 g búzaliszt
  • 250 g rozsliszt
  • 1 ek só
  • 50 g élesztő
  • 6 dl tej
  • 50 g napraforgómag



  

Elkészítés:

Szobahőmérsékletű hozzávalókból készítjük. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzákeverjük a sót. Az élesztőt a tejben feloldjuk és a liszthez adjuk. Az összes hozzávalóból sima tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztából két kenyeret formázunk és a tepsire helyezzük. Hagyjuk még egy kicsit kelni. Sütés előtt liszttel megszórjuk és éles késsel legalább 1 cm mélyen átlósan háromszor bevágjuk. Behelyezzük a sütőbe, alulról a harmadik szintre és intervall-gőzsütéssel 180 °C-os hőmérsékleten kb. 50 percig sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!