Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Napraforgós rozskenyér
2x
1x
0.0x
Napraforgós rozskenyér recept
Hozzávalók:
- 2 db 500 g-os kenyérhez:
- 750 g búzaliszt
- 250 g rozsliszt
- 1 ek só
- 50 g élesztő
- 6 dl tej
- 50 g napraforgómag
Elkészítés:
Szobahőmérsékletű hozzávalókból készítjük. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzákeverjük a sót. Az élesztőt a tejben feloldjuk és a liszthez adjuk. Az összes hozzávalóból sima tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztából két kenyeret formázunk és a tepsire helyezzük. Hagyjuk még egy kicsit kelni. Sütés előtt liszttel megszórjuk és éles késsel legalább 1 cm mélyen átlósan háromszor bevágjuk. Behelyezzük a sütőbe, alulról a harmadik szintre és intervall-gőzsütéssel 180 °C-os hőmérsékleten kb. 50 percig sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!