Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gyömbéres teasütemény
Gyömbéres teasütemény recept
Hozzávalók:
- Kb. 30 darabhoz:
- tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 1 tk. szódabikaróna
- 2 ek. (10 g) őrölt gyömbér
- 2 ek. (10g) fahéj
- 1/2 tk. őrölt szegfűszeg
- 1/4 tk. őrölt szerecsendió (ízlés szerint)
- 1/2 tk. só
- 125 g lágy Rama margarin
- 125 g cukor
- 1 tojás
- 2 dl cukorszirup 2-3 ek. víz
- dekoráció: 1 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 200 g porcukor
- 1 csomag (különböző színű) ételszínező
- fecskendő vagy habzsák
Elkészítés:
1. A lisztet, szódabikarbónát és a fűszereket mérjük ki, egy tálban keverjük össze őket és tegyük félre.
2. Egy másik tálban keverjük össze alaposan a cukrot és a vajat, amíg az egész nem lesz könnyű, habos. Ezután forgassuk bele a tojást és a szirupot.
3. Egymás után 2 evőkanál vizet hozzáteszünk a lisztes keverékhez, amelyhez már hozzákevertük a vajas-tojásos keveréket, majd alacsonyabb fokozaton keverjük tovább a robotgéppel - nem kell sokáig keverni, egyébként kemény lesz a sütemény. Ha szükséges, akkor tegyünk hozzá még egy kanál vizet.
4. A tésztát felezzük meg, és formáljunk belőle két vaskos korongot, és tegyük egy órára a hűtőbbe pihenni. Frissen tartó fóliába csomagoljuk.
5. A sütőt melegítsük elő 190°C-ra (gáztűzhely: 3-as fokozat, légkeveréses: 170°C). Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
6. A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtsuk ki, és készítsünk belőle különböző formákat. Ha Ön karácsonyfa-díszt akar csinálni belőle, szúrjon ki a tésztán egy szalmaszál vastagságú lyukat. Ezután helyezze a tepsire a formákat, és nagyságuktól függően süsse 10-12 percig. A sütés után hagyja a tepsin 5 percig hűlni a sütiket, a teljes kihűléshez pedig helyezze át őket egy rácsra.
7. A díszítéshez egy habverővel verje fel a tojásfehérjét a porcukorral és a sóval 2 perc alatt. A masszát ossza 3 felé. Az egyik részét az ételszínezővel (pl. pirossal), és egy másik részt meg (pl. kékkel) színezze meg. A masszákat külön-külön töltse a fecskendőbe vagy habzsákba. Kis lyukon nyomjuk a sütire, és dekoráljuk ki.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!