Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mogyorós kenyérke

1x      1x   0.0x
Mogyorós kenyérke recept

Mogyorós kenyérke recept

Hozzávalók:

  • Kb. 25 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 140 g liszt
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1/4 tk. só
  • 125 g lágy Rama
    margarin
  • 80 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak őrölt mogyoró. Dekoráció:
  • 1 tábla minőségi étcsokoládés tortabevonó
  • 50 g apróra tört mogyoró
  • 50 g karamellcukros mogyoró



  

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra (gázsütőt: 2-3-as fokozatra, légkeverésest: 160°C-ra).

2. Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót, majd tegyük félre.

3. Egy kézi habverővel a vajat kezdjük el verni közepes sebességgel simára és krémesre. A cukrot adagoljuk hozz, és keverjük még két percig. A sebességet csökkentsük, A vaníliás cukrot, őrölt mogyorót valamint a lisztes keveréket adjuk hozzá és dolgozzuk össze egy homogén masszává. A tészta igazán száraz, ettől lesz porhanyós - tehát nincs ok az aggodalomra!

4. Kb. 20 grammos tésztaadagokat vegyünk ki és kis rudakat formáljunk belőle, azonos nagyságúakat, mint egy mutatóujj. Helyezzük a tepsire őket 3 cm távolságra és 12-15 perc alatt süssük meg, amíg a széle és a felülete valamivel sötétebb nem lesz. Majd hagyjuk kihűlni őket egy sütőrácson.

5. A bevonót a csomagoláson lévő utasítás szerint olvasszuk fel (ha ez nem szerepel rajta, akkor egy kisebb lábasba tegyünk vizet, erre tegyünk egy nem olvadó edényt, amelybe belerakjuk a feltördelt csokoládét, és a forró víz felett megolvad a tálban a csoki). A kenyérkék egyik végét mártsuk bele a megolvadt csokiba, majd hagyjuk lecsepegni, de ne dermedjen meg rajta a csoki, utána forgassuk meg a törtmogyoróban vagy a karamellcukros mogyoróban. Egy rácson hagyjuk megdermedni a csokit, amibe beleragadt a mogyoró.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!