Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Töltött félhold (különböző töltelékkel)
Töltött félhold (különböző töltelékkel) recept
Hozzávalók:
- 36 darabhoz:
- A tészta:
- 360 g liszt
- 50 g cukor
- 1/2 tk só
- 250 g hideg Rama margarin
- 2 tojássárgája
- 4 ek jeges víz
- Töltelék 1:
- 1 tasak tört pisztácia
- 150 g narancslekvár
- 75 g keserű csokoládéreszelék
- Töltelék 2:
- 60 g rumos mazsola
- 150 g sárgabaracklekvár
- 25 g cukor
- 1 csipet fahéj
- Töltelék 3:
- 50 g fehércsokoládés tortabevonó
- 150 g eperlekvár
- 100 g finom marcipántömb
- Díszítés:
- 100 g porcukor
Elkészítés:
1. A lisztet, cukrot és a sót tegyünk egy nagy tálba. A vajat daraboljuk apróra és morzsoljuk egyben a lisztes keverékkel. A tojássárgáját a jeges vízzel verjük fel és a adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és dolgozzuk össze egyenletesen. Nem kell alaposan összekeverni, különben a tészta túl kemény lesz. A tésztás felezzük meg két kupacra, tegyük őket frissen tartó fóliába és legalább egy órát hagyjuk a hűtőben állni.
2. A sütőt melegítsük elő 190°C-ra (gáztűzhelyet: 2-3 fokozata, a légkeverésest: 170°C-ra). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
3. A tésztát - egyenként a kupacokat - egy belisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságúra. Egy kerek tésztanyomó-formával vagy egy kb. 8 cm átmérőjű pohárral formákat nyomunk.
4. Az első tölteléknél a pisztációt egy kis zsíron megpirítjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük. A második töltelék esetében az összetevőket alaposan elegyítsük el, a harmadik tölteléknél pedig a tortbevonót tördeljük apróra és szintén keverjük össze a többi hozzávalóval.
5. Egy kis tölteléket teáskanállal helyezzünk a kinyomott tészta közepére, majd félbehajtjuk. A félkörök széleit nyomkodjuk meg villával, hogy összetapadjon a tészta. A sütiket formázzuk nagyon óvatosan, hogy egy félhold-formát kapjunk.
6. A tepsire helyezzük őket 2 cm távolságra, és süssük aranybarnára 15-18 perc alatt. Majd hagyjuk rövid idegig hűlni, de a még meleg félholdakat szórjuk meg porcukorral nagyvonalakban.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!