Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Töltött félhold (különböző töltelékkel)

1x      1x   0.0x
Töltött félhold (különböző töltelékkel) recept

Töltött félhold (különböző töltelékkel) recept

Hozzávalók:

  • 36 darabhoz:
  • A tészta:
  • 360 g liszt
  • 50 g cukor
  • 1/2 tk só
  • 250 g hideg Rama
    margarin
  • 2 tojássárgája
  • 4 ek jeges víz
  • Töltelék 1:
  • 1 tasak tört pisztácia
  • 150 g narancslekvár
  • 75 g keserű csokoládéreszelék
  • Töltelék 2:
  • 60 g rumos mazsola
  • 150 g sárgabaracklekvár
  • 25 g cukor
  • 1 csipet fahéj
  • Töltelék 3:
  • 50 g fehércsokoládés tortabevonó
  • 150 g eperlekvár
  • 100 g finom marcipántömb
  • Díszítés:
  • 100 g porcukor



  

Elkészítés:

1. A lisztet, cukrot és a sót tegyünk egy nagy tálba. A vajat daraboljuk apróra és morzsoljuk egyben a lisztes keverékkel. A tojássárgáját a jeges vízzel verjük fel és a adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és dolgozzuk össze egyenletesen. Nem kell alaposan  összekeverni, különben a tészta túl kemény lesz. A tésztás felezzük meg két kupacra, tegyük őket frissen tartó fóliába és legalább egy órát hagyjuk a hűtőben állni.

2. A sütőt melegítsük elő 190°C-ra (gáztűzhelyet: 2-3 fokozata, a légkeverésest: 170°C-ra). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

3. A tésztát - egyenként a kupacokat - egy belisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságúra. Egy kerek tésztanyomó-formával vagy egy kb. 8 cm átmérőjű pohárral formákat nyomunk.

4. Az első tölteléknél a pisztációt egy kis zsíron megpirítjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük. A második töltelék esetében az összetevőket alaposan elegyítsük el, a harmadik tölteléknél pedig a tortbevonót tördeljük apróra és szintén keverjük össze a többi hozzávalóval.

5. Egy kis tölteléket teáskanállal helyezzünk a kinyomott tészta közepére, majd félbehajtjuk. A félkörök széleit nyomkodjuk meg villával, hogy összetapadjon a tészta. A sütiket formázzuk nagyon óvatosan, hogy egy félhold-formát kapjunk.

6. A tepsire helyezzük őket 2 cm távolságra, és süssük aranybarnára 15-18 perc alatt. Majd hagyjuk rövid idegig hűlni, de a még meleg félholdakat szórjuk meg porcukorral nagyvonalakban.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!