Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mogyorós sajttorta

3x      2x   0.0x
Mogyorós sajttorta recept

Mogyorós sajttorta recept

Hozzávalók:

  • Tészta:
  • 60 g Rama
    margarin
  • 70 g apróra morzsolt kétszersült
  • 1 tasak őrölt mogyoró
  • 1 ek. pocukor
  • 1 tasak sötét sütemény bevonó máz
  • Töltelék:
  • 100 g dió- vagy mogyorónugát
  • 1 doboz mogyorómassza
  • 120 g cukor
  • 3 tojás (szétválasztva)
  • 600 g tehéntúró
  • 1 csipet só
  • 150 g tejföl
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 csipet só
  • 50 g cukor



  

Elkészítés:

1. Gyújtsuk be a tűzhelyet 190°C-ra (a gázsütőt 2-3-as fokozatra, a légkeverésest 170°C-ra).

2. A vajat olvasszuk meg és a kétszersültel, mogyoróval és a porcukorral jól keverjük össze, és süssük meg 9 perc alatt egy nyitható kör alakú (24 cm átmérőjű) sütőformában.

3. A mázat olvasszuk fel a csomagolásan jelzett módon. A máz felét csorgassuk rá a kisült tészta-alapra, és hagyjuk kihűlni. A formát forgassuk ide-oda, hogy a máz egyenletesen eloszoljon a szegélyig vékony rétegben. A hűtéshez rakjuk a hűtőbe.

4. Most a sajttölteléket fogjuk elkészíteni. Egy kocka mogyorónugátot egy tányérra teszünk és a hűtőbe rakjuk. Egy kézi robotgéppel a mogyorómasszát először a cukorral, azután a tojássárgájával keverjük össze. Mihelyt a tojássárgája jól elvegyült, a túrót is belerakjuk és jól áttörjük, az apró darabokkal ne foglalkozzunk. Ekkor tegyünk hozzá egy csipet sót, a tejfölt és a keményítőt.

5. Egy zsírmentes tálban a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Lassan 50 g cukrot szitáljunk bele és verjük tovább, amíg olyan kemény nem lesz a hab, hogy beleragad az edénybe. Kb. az egyharmadát a habnak a sajtmasszába óvatosan forgassuk bele, de nehogy összetörjön a hab, különben összeesik, majd a többi habot is keverjük bele. Végül a mogyorónugátot is hozzáadjuk.

6. A keverék, amelyet a jól behűtött torta-alapra teszünk, kb. 50 perc alatt megsütjük. A sajtmassza még nem lesz merev, amikor kivesszük sütőből. Sokáig kell utána a hűtőben hűteni.

7. Egy rácson hűtjük a süteményt kb. 1 órán keresztül (de nem a hűtőben!), mielőtt 4 órára betesszük a hűtőbe. A mázat vízfürdőben újra felmelegítjük, és összefirkáljuk vele a torta tetejét.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!