Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mogyorós sajttorta
Mogyorós sajttorta recept
Hozzávalók:
- Tészta:
- 60 g Rama margarin
- 70 g apróra morzsolt kétszersült
- 1 tasak őrölt mogyoró
- 1 ek. pocukor
- 1 tasak sötét sütemény bevonó máz
- Töltelék:
- 100 g dió- vagy mogyorónugát
- 1 doboz mogyorómassza
- 120 g cukor
- 3 tojás (szétválasztva)
- 600 g tehéntúró
- 1 csipet só
- 150 g tejföl
- 1 ek. étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 50 g cukor
Elkészítés:
1. Gyújtsuk be a tűzhelyet 190°C-ra (a gázsütőt 2-3-as fokozatra, a légkeverésest 170°C-ra).
2. A vajat olvasszuk meg és a kétszersültel, mogyoróval és a porcukorral jól keverjük össze, és süssük meg 9 perc alatt egy nyitható kör alakú (24 cm átmérőjű) sütőformában.
3. A mázat olvasszuk fel a csomagolásan jelzett módon. A máz felét csorgassuk rá a kisült tészta-alapra, és hagyjuk kihűlni. A formát forgassuk ide-oda, hogy a máz egyenletesen eloszoljon a szegélyig vékony rétegben. A hűtéshez rakjuk a hűtőbe.
4. Most a sajttölteléket fogjuk elkészíteni. Egy kocka mogyorónugátot egy tányérra teszünk és a hűtőbe rakjuk. Egy kézi robotgéppel a mogyorómasszát először a cukorral, azután a tojássárgájával keverjük össze. Mihelyt a tojássárgája jól elvegyült, a túrót is belerakjuk és jól áttörjük, az apró darabokkal ne foglalkozzunk. Ekkor tegyünk hozzá egy csipet sót, a tejfölt és a keményítőt.
5. Egy zsírmentes tálban a tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Lassan 50 g cukrot szitáljunk bele és verjük tovább, amíg olyan kemény nem lesz a hab, hogy beleragad az edénybe. Kb. az egyharmadát a habnak a sajtmasszába óvatosan forgassuk bele, de nehogy összetörjön a hab, különben összeesik, majd a többi habot is keverjük bele. Végül a mogyorónugátot is hozzáadjuk.
6. A keverék, amelyet a jól behűtött torta-alapra teszünk, kb. 50 perc alatt megsütjük. A sajtmassza még nem lesz merev, amikor kivesszük sütőből. Sokáig kell utána a hűtőben hűteni.
7. Egy rácson hűtjük a süteményt kb. 1 órán keresztül (de nem a hűtőben!), mielőtt 4 órára betesszük a hűtőbe. A mázat vízfürdőben újra felmelegítjük, és összefirkáljuk vele a torta tetejét.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!