Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Hárompöttyös süti

1x      1x   0.0x
Hárompöttyös süti recept

Hárompöttyös süti recept

Hozzávalók:

  • 30 darabhoz:
  • 350 g liszt
  • 1 tk. só
  • 250 g lágy Rama
    margarin
  • 200 g cukor
  • 1 tojás (L-es méretű)
  • 1 tasak vanília
  • 2 ek. folyékony málnás lekvár
  • 2 ek. folyékony barackos lekvár
  • 2 ek. folyékony szedres lekvár
  • kell egy habzsák vagy egy fecskendő



  

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót mérjük ki és keverjük össze, majd tegyük félre.

2. A vajat és a cukorral robotgéppel 2 perc alatt világosra, habosra verjük. Aztán a tojást és a vaníliát hozzáadjuk. A lisztes keveréket alacsonyabb fokozaton3 részletben adagoljuk hozzá, amíg a tészta egyenletessé össze nem áll.

3. A tésztát felezzük meg, és minden kupacot tegyünk fóliába, majd kb. egy órát pihentessük a hűtőben, hogy a tészta kemény legyen.

4. A sütőt melegítsük elő 190°C-a (gázsütőt 2-3-as fokozatra, a légkeverésest 160°C-ra). Három tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Vegyünk ki kb. 10 g-os tésztadarabokat és gyúrjunk belőle mogyoró nagyságú golyókat. Háromszög alakban rakjunk egymás mellé három

golyót, és majd a sütés alatt szépen egybesülnek. Tegyük ezeket a kis triókat a tepsire 4 cm-es távolságra egymástól, mert a tészta elterül majd.

5. Egy fakanállal minden gombóc közepére nyomjunk egy mélyebb lyukat. Ezekbe a lyukakba
nyomjunk 1-1 nagyobb csepp zselét, mindegyik lyukba más színűt/ízűt a habzsák vagy fecskendő segítségével.

6. A kekszeket kb. 14 percre tegyük be a sütőbe, amíg a felszínük aranybarna nem lesz. Ezután a tepsin hagyjuk 5 percig hűlni, majd tegyük át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!