Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Hárompöttyös süti
Hárompöttyös süti recept
Hozzávalók:
- 30 darabhoz:
- 350 g liszt
- 1 tk. só
- 250 g lágy Rama margarin
- 200 g cukor
- 1 tojás (L-es méretű)
- 1 tasak vanília
- 2 ek. folyékony málnás lekvár
- 2 ek. folyékony barackos lekvár
- 2 ek. folyékony szedres lekvár
- kell egy habzsák vagy egy fecskendő
Elkészítés:
1. A lisztet és a sót mérjük ki és keverjük össze, majd tegyük félre.
2. A vajat és a cukorral robotgéppel 2 perc alatt világosra, habosra verjük. Aztán a tojást és a vaníliát hozzáadjuk. A lisztes keveréket alacsonyabb fokozaton3 részletben adagoljuk hozzá, amíg a tészta egyenletessé össze nem áll.
3. A tésztát felezzük meg, és minden kupacot tegyünk fóliába, majd kb. egy órát pihentessük a hűtőben, hogy a tészta kemény legyen.
4. A sütőt melegítsük elő 190°C-a (gázsütőt 2-3-as fokozatra, a légkeverésest 160°C-ra). Három tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Vegyünk ki kb. 10 g-os tésztadarabokat és gyúrjunk belőle mogyoró nagyságú golyókat. Háromszög alakban rakjunk egymás mellé három
golyót, és majd a sütés alatt szépen egybesülnek. Tegyük ezeket a kis triókat a tepsire 4 cm-es távolságra egymástól, mert a tészta elterül majd.
5. Egy fakanállal minden gombóc közepére nyomjunk egy mélyebb lyukat. Ezekbe a lyukakba
nyomjunk 1-1 nagyobb csepp zselét, mindegyik lyukba más színűt/ízűt a habzsák vagy fecskendő segítségével.
6. A kekszeket kb. 14 percre tegyük be a sütőbe, amíg a felszínük aranybarna nem lesz. Ezután a tepsin hagyjuk 5 percig hűlni, majd tegyük át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!