Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Linzertorta

1x      1x   0.0x
Linzertorta recept

Linzertorta recept

Hozzávalók:

  • 180 g liszt
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1/4 tk. fahéj
  • 200 g apróra zúzott mandula
  • 125 g cukor
  • 1 tasak citromhéj
  • 1 tasak vanília
  • 250 g lágy Rama
    margarin
  • 2 tojás (M-es méretű)
  • 1 üveg (340 g) extra gyümölcsös málnalekvár
  • a dekorációhoz porcukor



  

Elkészítés:

1. A lisztet és a fűszereket egy nagy tálba rakjuk. A mandulát, a cukrot, a citromhéja és a vaníliát hozzáadjuk. A vajat a tojással egy robotgéppel elkeveerjük, amíg csomómentes nem lesz.

2.  Keverjük össze a vajas-tojásos masszát a lisztes keverékkel, és csináljunk belőle egy kupacot. Két órára tegyük a hűtőbe pihenni. Minél tovább hagyjuk a hűtőben a tésztát, annál kevesebb liszt kell majd a kinyújtásához. Ha túl sok lisztet rakunk a tésztához, akkor szárazzá és keménnyé válhat.

3. A sütőt gyújtsuk be 190°C-ra (gázosat: 2-3-as fokozatra, a légkeverésest: 170°C-ra), és egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki. Pótlólag megteszi egy nyitható sütőforma is, a tésztát úgy nyujtsuk ki, hogy 2 cm magas peremet ki tudjunk alakítani.

4. A hűtés után a tészta 3/4-ét kb. 5 mm vastagságúra nyújtsuk ki egy lisztezett deszkán, de ne használjunk túl sok lisztet, nem ragad annyira a tészta. A tésztával béleljük ki a tortaformát, és a maradékot a széléről váágjuk le. A málnalekvárt egyengessük el a tésztán.

5. A maradékot gyúrjuk egybe, majd nyújtsuk ki 15x25 cm nagyságújra, majd vágjunk ki belőle 1x25 cm-es csíkokat, amiket X-alakban tegyünk a torta felszínére (3 db X alakot képezzünk).

6. A torta, és a rajtalévő csíkok kb. 45 perc alatt sülnek meg. A sütés után hagyjuk hülni, majd szórjuk meg porcukorral.

Tipp: A tésztamaradékból csinálsunk kis sütiket. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire és 10 perc alatt kisülnek ugyanezen a hőfokon.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!