Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Marcipános sajttorta

4x      2x   0.0x
Marcipános sajttorta recept

Marcipános sajttorta recept

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 30 g liszt
  • 30 g étkezési keményítő
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tasak őrölt mandula
  • 3 tojás (L-es méretű)
  • 90 g cukor
  • 60 ml narancslé
  • 1 tasak narancshéj
  • A krémhez:
  • 800 g tehéntúró
  • 1 csomag marcipánmassza
  • 150 g cukor
  • 4 tojás (L-es méretű)
  • 200 g tejföl
  • 1 ek. étkezési keményítő



  

Elkészítés:

1. A lisztet, a keményítőt, a sütőport és a sót keverjük össze. Törjük fel a tojásokat, és a tojássárgáját 3 perc alatt keverjük krémes állagúra, közben adagoljuk hozzá szépen lassan 70 g cukrot. A massza 5 perc alatt fehér krémmé fog válni. A narancslevet és a narancshéjat adjuk hozzá.

2. A masszába beleszitáljuk a lisztes keveréket, és összekeverjük egy tésztalapáttal. A mandulát is hozzáadjuk. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra (gázsütő: 3-as fokozat, légkeveréses: 160°C).

3. A tojásfehérjéket habverővel felverjük, közben beleszórunk 20 g cukrot és 2-3 percig még verjük a habot.

4. A fehérje hab harmadát óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába. A maradék habot is apránként hozzákeverjük. A tésztát ezután egy sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, és a masszát elegyengetjük benne, hogy mindenhol alaposan megsüljön. A tészta kb 10-13 perc alatt elkészül. Végezzünk egy próbát: ha a tésztán már nem marad ott könnyedén az ujjlenyomat és alig horpad be, akkor a tészta megsült. A sütés után egy rácson hagyjuk kihűlni a sütemény alját.

5. A túrót és a marcipánmasszát alaposan keverjük egybe. A cukrot, a tojásokat, a tejfölt és a keményítőt egymás után gondosan adagoljuk bele a masszába.

6. A túrós-marcipános krémet egyengessük el egy tortaformában, és alufóliázzuk le egy extra erős fóliával.

7. A sütőformát egy mélyebb tepsire, vagy egy felfújnak való edénybe tesszük, és középső sínbe csúsztatjuk a sütőben. A tepsibe 3 cm magasságig tegyünk vizet, és így, vizes ágyon süssük a süteményt 1 órán keresztük. Ha a sajttorta elkészült, hagyjuk egy órán át a hűlni, majd 4 órát a hűtőben is pihentessük, hogy jól áthűljön.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!