Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Marcipános sajttorta
Marcipános sajttorta recept
Hozzávalók:
- 12 szelethez:
- A tésztához:
- 30 g liszt
- 30 g étkezési keményítő
- 1/2 tk. sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tasak őrölt mandula
- 3 tojás (L-es méretű)
- 90 g cukor
- 60 ml narancslé
- 1 tasak narancshéj
- A krémhez:
- 800 g tehéntúró
- 1 csomag marcipánmassza
- 150 g cukor
- 4 tojás (L-es méretű)
- 200 g tejföl
- 1 ek. étkezési keményítő
Elkészítés:
1. A lisztet, a keményítőt, a sütőport és a sót keverjük össze. Törjük fel a tojásokat, és a tojássárgáját 3 perc alatt keverjük krémes állagúra, közben adagoljuk hozzá szépen lassan 70 g cukrot. A massza 5 perc alatt fehér krémmé fog válni. A narancslevet és a narancshéjat adjuk hozzá.
2. A masszába beleszitáljuk a lisztes keveréket, és összekeverjük egy tésztalapáttal. A mandulát is hozzáadjuk. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra (gázsütő: 3-as fokozat, légkeveréses: 160°C).
3. A tojásfehérjéket habverővel felverjük, közben beleszórunk 20 g cukrot és 2-3 percig még verjük a habot.
4. A fehérje hab harmadát óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába. A maradék habot is apránként hozzákeverjük. A tésztát ezután egy sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, és a masszát elegyengetjük benne, hogy mindenhol alaposan megsüljön. A tészta kb 10-13 perc alatt elkészül. Végezzünk egy próbát: ha a tésztán már nem marad ott könnyedén az ujjlenyomat és alig horpad be, akkor a tészta megsült. A sütés után egy rácson hagyjuk kihűlni a sütemény alját.
5. A túrót és a marcipánmasszát alaposan keverjük egybe. A cukrot, a tojásokat, a tejfölt és a keményítőt egymás után gondosan adagoljuk bele a masszába.
6. A túrós-marcipános krémet egyengessük el egy tortaformában, és alufóliázzuk le egy extra erős fóliával.
7. A sütőformát egy mélyebb tepsire, vagy egy felfújnak való edénybe tesszük, és középső sínbe csúsztatjuk a sütőben. A tepsibe 3 cm magasságig tegyünk vizet, és így, vizes ágyon süssük a süteményt 1 órán keresztük. Ha a sajttorta elkészült, hagyjuk egy órán át a hűlni, majd 4 órát a hűtőben is pihentessük, hogy jól áthűljön.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!