Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Amarettós marcipántorta

4x      2x   0.0x
Amarettós marcipántorta recept

Amarettós marcipántorta recept

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:
  • Tészta:
  • 200 g Rama
    margarin
  • 200 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vanília
  • 4 tojás (M-es méretű)
  • 200 g liszt
  • 100 g apróra darált mogyoró
  • 2 tk. sütőpor
  • 4 ek. tej
  • Töltelékhez
  • : 4 lapzselatin
  • 600 g habtejszín
  • 2 ek. vanília
  • 100 ml Amaretto Díszítéshez:
  • 200 g marcipánmassza
  • 75 g tejcsokoládés tortabevonó
  • 2 ek. sárgabaracklekvár
  • 1 csomag marcipán (ami ki van nyújtva, kifejezetten torták bevonására) vagy annyi marcipán, amit ki tudunk annyira nyújtani, hogy befedje a tortát
  • néhány citromfű levél



  

Elkészítés:

1. A vajat, cukrot, sót és a vaníliát keverjük össze. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és minden tojást keverjünk legalább 2 percig. A lisztet, diót és a sütőport keverje össze. Ehhez adjuk hozzá a 4 ek. tejet és a tojásos masszát. Majd öntsük a tésztát egy 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőformába. 35-45 perc alatt süsse ki előmelegített sütőben 175°C-on (gázsütő: 3-as fokozat, légkeveréses: 160°C).

2. Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe. A tejszínt a vaníliával és a cukorral verje merev habbá. A zselatint oldjuk fel a csomagolás utasításai szerint, és 3 ek. tejszínt keverjünk hozzá, majd lassan csorgassuk hozzá a tejszínhez keverés közben. Addig verjük a habot, amíg olyan kemény nem lesz, hogy nem esik ki a tálból. Adjuk hozzá az Amarettót. A krém 2/3-át kenjük el egyenletesen a félbevágott süteménylapok közé. A maradékkal majd a telejét és az oldalát kell majd bekenni. Ezután tegyük a tortát a hűtőbe dermedni 90 percen keresztül.

3. A 200 g-os marcipánmasszából gyúrjunk 15 db tojásformát. A tejcsokit forgácsoljuk, és a marcipántojásokat forgassuk meg a csokireszelékben és a baracklekvárban.

4. Közvetlenül a tálalás előtt a kinyújtott marcipánt helyezzük a tortára, és szépen egyengessük el, nyomkodjuk rá. Késsel a repedéseket simítsuk el. A tetejét díszítsük a marcipántojásokkal és a citromfű levelekkel.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!