Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Amarettós marcipántorta
Amarettós marcipántorta recept
Hozzávalók:
- 12 szelethez:
- Tészta:
- 200 g Rama margarin
- 200 g cukor
- 1 csipet só
- 1 tasak vanília
- 4 tojás (M-es méretű)
- 200 g liszt
- 100 g apróra darált mogyoró
- 2 tk. sütőpor
- 4 ek. tej
- Töltelékhez
- : 4 lapzselatin
- 600 g habtejszín
- 2 ek. vanília
- 100 ml Amaretto Díszítéshez:
- 200 g marcipánmassza
- 75 g tejcsokoládés tortabevonó
- 2 ek. sárgabaracklekvár
- 1 csomag marcipán (ami ki van nyújtva, kifejezetten torták bevonására) vagy annyi marcipán, amit ki tudunk annyira nyújtani, hogy befedje a tortát
- néhány citromfű levél
Elkészítés:
1. A vajat, cukrot, sót és a vaníliát keverjük össze. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és minden tojást keverjünk legalább 2 percig. A lisztet, diót és a sütőport keverje össze. Ehhez adjuk hozzá a 4 ek. tejet és a tojásos masszát. Majd öntsük a tésztát egy 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőformába. 35-45 perc alatt süsse ki előmelegített sütőben 175°C-on (gázsütő: 3-as fokozat, légkeveréses: 160°C).
2. Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe. A tejszínt a vaníliával és a cukorral verje merev habbá. A zselatint oldjuk fel a csomagolás utasításai szerint, és 3 ek. tejszínt keverjünk hozzá, majd lassan csorgassuk hozzá a tejszínhez keverés közben. Addig verjük a habot, amíg olyan kemény nem lesz, hogy nem esik ki a tálból. Adjuk hozzá az Amarettót. A krém 2/3-át kenjük el egyenletesen a félbevágott süteménylapok közé. A maradékkal majd a telejét és az oldalát kell majd bekenni. Ezután tegyük a tortát a hűtőbe dermedni 90 percen keresztül.
3. A 200 g-os marcipánmasszából gyúrjunk 15 db tojásformát. A tejcsokit forgácsoljuk, és a marcipántojásokat forgassuk meg a csokireszelékben és a baracklekvárban.
4. Közvetlenül a tálalás előtt a kinyújtott marcipánt helyezzük a tortára, és szépen egyengessük el, nyomkodjuk rá. Késsel a repedéseket simítsuk el. A tetejét díszítsük a marcipántojásokkal és a citromfű levelekkel.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!