Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Marcipános malackák
3x
2x
5.0x
Marcipános malackák recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg Rama margarin
- 15 dkg marcipánmassza
- 15 dkg cukor
- 4 tojás sárgája
- 4 evőkanál tej
- A tetejére:
- 5 dkg mazsola
- 0,5 dl tej
Elkészítés:
1. A lisztet meg a cukrot tedd egy mély tálba. Morzsold bele a marcipánmasszát, kis darabokban add hozzá a Rama margarint. 2.A tojások sárgáját és a tejet is beletéve kézzel jól dolgozd össze. Ha túl ragacsos lenne, pici lisztet még adhatsz hozzá. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd 2-3mm vastagra. 3.Nagyobb és kisebb pogácsaszaggatóval szúrd ki, a nagyobb körlapokból kétszer annyit, mint a kisebbekből. Egy nagyobb, egy kisebb és egy félbevágott nagyobb körlapból a képen látható módon állítsd össze a malackákat. 4.Sorakoztatsd őket sütőpapirral bélelt tepsire, kend meg tejjel, szemeit rakd ki mazsolából és az orrocskájára szúrj két lyukat. Tedd a tepsit előmelegített sütőbe és 180°C-on 12-15 perc alatt süsd szép aranyszínűre.Hozzászólások:
Kiss Andrea
2008-11-15 14:13:45
2008-11-15 14:13:45
Köszönöm
Elkészitetem!Nagyon finom volt! Köszönnöm a receptet!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!