Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Marcipános malackák

3x      2x   5.0x
Marcipános malackák recept

Marcipános malackák recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 15 dkg marcipánmassza
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 4 evőkanál tej
  • A tetejére:
  • 5 dkg mazsola
  • 0,5 dl tej



  

Elkészítés:

1. A lisztet meg a cukrot tedd egy mély tálba. Morzsold bele a marcipánmasszát, kis darabokban add hozzá a Rama
margarint. 2.A tojások sárgáját és a tejet is beletéve kézzel jól dolgozd össze. Ha túl ragacsos lenne, pici lisztet még adhatsz hozzá. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd 2-3mm vastagra. 3.Nagyobb és kisebb pogácsaszaggatóval szúrd ki, a nagyobb körlapokból kétszer annyit, mint a kisebbekből. Egy nagyobb, egy kisebb és egy félbevágott nagyobb körlapból a képen látható módon állítsd össze a malackákat. 4.Sorakoztatsd őket sütőpapirral bélelt tepsire, kend meg tejjel, szemeit rakd ki mazsolából és az orrocskájára szúrj két lyukat. Tedd a tepsit előmelegített sütőbe és 180°C-on 12-15 perc alatt süsd szép aranyszínűre.

Hozzászólások:

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!