Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Liegnitzi bomba
5x
3x
0.0x
Liegnitzi bomba recept
Hozzávalók:
- 300 gr méz
- 150 gr Rama margarin
- 4 tojás
- só
- 5 evőkanál kakaópor
- 180 gr barnacukor
- egy zacskó sütőpor
- Egy kávéskanálnyi mézeskalácsfűszerkeverék
- pici fahéj
- 375 gr liszt
- 200 gr mogyoró
- 10 dkg aszalt barack
- 5-5 dkg aszalt meggy
- vörösáfonya
- mazsola
- olvasztott csokoládé
Elkészítés:
300 gr mézet felmelegítünk 150 gr vajjal. 4 tojást egy csipet sóval 5 evőkanál kakaóporral, 180 gr barnacukorral habosra keverünk. Hozzáadunk egy zacskó sütőport. Egy kávéskanálnyi mézeskalácsfűszerkeveréket, pici fahéjjat is. Végül belekeverjük a mézes vajat, és még 375 gr lisztet. Lehet teljes kiőrlésű is. Megdarálunk 200 gr mogyorót és/vagy diót. Ezt is kanállal belekeverjük a masszába. Egy talpas pici egyenes oldalú borospohár köré duplán alufóliát tekerünk, aljat is készítünk, és 15 db felül nyitott henger formát készítünk. Felvagdosunk 10 dkg aszalt barackot, 5-5 dkg aszalt meggyet, vörösáfonyát is, esetleg még mazsolát. Az alufólia formákat egy tepsire helyezzük. Olajos kenőtollal megkenjük a formáinkat belül. Mindegyik aljába egy-egy teáskanálnyi masszát rakunk, erre szórunk az aszalt gyümölcsökből, és a tetejére is rakunk a masszából. Előmelegített sütőben legalább 40 percig sütjük 180 fokon. A sütőben eléggé megnő a süti, ezért a fóliaformáknak magasnak kell lenniük. Ha kész kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni. Ha már nem meleg, leszedjük az alufóliát. Végül a bombák tetejét olvasztott csokoládéval leöntjük. Elég tömény, de finom, különleges süti.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!