Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Liegnitzi bomba

5x      3x   0.0x
Liegnitzi bomba recept

Liegnitzi bomba recept

Hozzávalók:

  • 300 gr méz
  • 150 gr Rama
    margarin
  • 4 tojás
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 180 gr barnacukor
  • egy zacskó sütőpor
  • Egy kávéskanálnyi mézeskalácsfűszerkeverék
  • pici fahéj
  • 375 gr liszt
  • 200 gr mogyoró
  • 10 dkg aszalt barack
  • 5-5 dkg aszalt meggy
  • vörösáfonya
  • mazsola
  • olvasztott csokoládé



  

Elkészítés:

300 gr mézet felmelegítünk 150 gr vajjal. 4 tojást egy csipet sóval 5 evőkanál kakaóporral, 180 gr barnacukorral habosra keverünk. Hozzáadunk egy zacskó sütőport. Egy kávéskanálnyi mézeskalácsfűszerkeveréket, pici fahéjjat is. Végül belekeverjük a mézes vajat, és még 375 gr lisztet. Lehet teljes kiőrlésű is. Megdarálunk 200 gr mogyorót és/vagy diót. Ezt is kanállal belekeverjük a masszába. Egy talpas pici egyenes oldalú borospohár köré duplán alufóliát tekerünk, aljat is készítünk, és 15 db felül nyitott henger formát készítünk. Felvagdosunk 10 dkg aszalt barackot, 5-5 dkg aszalt meggyet, vörösáfonyát is, esetleg még mazsolát. Az alufólia formákat egy tepsire helyezzük. Olajos kenőtollal megkenjük a formáinkat belül. Mindegyik aljába egy-egy teáskanálnyi masszát rakunk, erre szórunk az aszalt gyümölcsökből, és a tetejére is rakunk a masszából. Előmelegített sütőben legalább 40 percig sütjük 180 fokon. A sütőben eléggé megnő a süti, ezért a fóliaformáknak magasnak kell lenniük. Ha kész kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni. Ha már nem meleg, leszedjük az alufóliát. Végül a bombák tetejét olvasztott csokoládéval leöntjük. Elég tömény, de finom, különleges süti.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!