Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Dunahullám-Donauwelle

3x      2x   0.0x
Dunahullám-Donauwelle recept

Dunahullám-Donauwelle recept

Hozzávalók:

  • 500 g Rama
    margarin ( 250g a sütihez, 250 g a krémhez)
  • 350 g cukor
  • 6 tojás
  • 350 liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 720g meggybefőtt
  • 1/2 liter tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 g tortabevonó csokoládé



  

Elkészítés:

A Rama
margarin felét ( 250g) a tojásokkal és 250g cukorral robotgéppel habosra keverjük. Ehhez hozzákeverjük a liszttel elvegyített sütőport, simára kikeverjük. A masszánkat elfelezzük, és az egyik felét a kakaóval összedolgozzuk. Egy nagy tepsit ( az enyém 35x45cm) kivajazunk, liszttel meghintünk és a világos színű masszánkat belehelyezzük, szépen egyenletesen elsimítjuk. Erre kerül a sötét, kakaóval kikevert massza. Itt kicsit óvatosan kell eljárnunk, mert a 2 masszának nem szabad összekeveredni. Én először evőkanállal adagokban helyeztem a kakaós masszát a világosra, majd késsel szépen elsimítottam egyenletesre. Erre kerül a meggy melyet alaposan lecsepegtetünk és elosztunk a tetejére. Előmelegített sütőben, légkeverés nélkül 175°C-on 30 percig sütjük. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A tejet feltesszük főni, (annyit hagyjunk magunknak belőle hidegen kb. 1 dl amiben elkeverjük a pudingport), illetve a maradék cukrot, (100g) majd ezt a tejhez adjuk, és pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni, közben néha megkeverjük. Amikor kihűlt a Rama
margarinnal ( 250g) illetve a reszelt citromhéjjal robotgéppel szép simára kikeverjük. Ezt a nagyon finom krémet kenjük a megsült, és kihűlt sütinkre, és hidegre helyezzük, érdemes egy órát a hűtőben állni hagyni hogy majd a bevonáskor könnyebben dolgozhassunk. A tortabevonót vízgőzben felolvasztjuk, majd óvatosan a krémre kenjük, végül pedig villával hullámosra díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!