Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almás sütemény tejfölös mázzal

3x      2x   0.0x
Almás sütemény tejfölös mázzal recept

Almás sütemény tejfölös mázzal recept

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dl tej
  • 37,5 dkg liszt
  • 3 dkg cukor só
  • Rama
    margarin a tepsi kikenéséhez
  • A bevonathoz
  • 1,5 kg alma
  • 1 db citrom
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg apró szemű mazsola
  • 3 db tojás
  • 3,75 dl tejföl
  • evőkanál porcukor a sütemény meghintéshez



  

Elkészítés:

Az élesztőt elmorzsoljuk, a cukorral langyos tejben feloldjuk és meleg helyen letakarva felfuttatjuk. Kissé megolvasztjuk a Rama
margarint és a lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt hozzáadva sima tésztává összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. Margarinnal kikenjük a sütőformát és kinyújtjuk benne a tésztát. Az almákat meghámozzuk, kivesszük a magházat, előbb 4 részre, majd egyforma szeletkékre vágjuk. A citrom héját vékonyan lereszeljük, a levét kipréseljük. A citromhéjat és a levet összekeverjük 5 dkg cukorral és a mazsolával. Beterítjük vele a tésztát, körben elhelyezzük az almaszeleteket és előmelegített sütőben, 200 °C-on, 20 percig sütjük. A tojásokat a tejföllel és a maradék cukorral jól elkeverjük és a süteményre öntjük. Ezután további 30 percig sütjük és a végén meghintjük porcukorral.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!