Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Almás sütemény tejfölös mázzal
3x
2x
0.0x
Almás sütemény tejfölös mázzal recept
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 5 dkg Rama margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 dl tej
- 37,5 dkg liszt
- 3 dkg cukor só
- Rama margarin a tepsi kikenéséhez
- A bevonathoz
- 1,5 kg alma
- 1 db citrom
- 10 dkg cukor
- 5 dkg apró szemű mazsola
- 3 db tojás
- 3,75 dl tejföl
- evőkanál porcukor a sütemény meghintéshez
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk, a cukorral langyos tejben feloldjuk és meleg helyen letakarva felfuttatjuk. Kissé megolvasztjuk a Rama margarint és a lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt hozzáadva sima tésztává összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. Margarinnal kikenjük a sütőformát és kinyújtjuk benne a tésztát. Az almákat meghámozzuk, kivesszük a magházat, előbb 4 részre, majd egyforma szeletkékre vágjuk. A citrom héját vékonyan lereszeljük, a levét kipréseljük. A citromhéjat és a levet összekeverjük 5 dkg cukorral és a mazsolával. Beterítjük vele a tésztát, körben elhelyezzük az almaszeleteket és előmelegített sütőben, 200 °C-on, 20 percig sütjük. A tojásokat a tejföllel és a maradék cukorral jól elkeverjük és a süteményre öntjük. Ezután további 30 percig sütjük és a végén meghintjük porcukorral.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!