Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Barackos-mandulás rizsszelet
4x
2x
0.0x
Barackos-mandulás rizsszelet recept
Hozzávalók:
- Hozzáválók 16 szelethez:
- A tésztához:
- 20 dkg Rama margarin
- 50 dkg liszt 1 csipet sütőpor
- 12,5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- A töltelékhez:
- 10 dkg Rama margarin
- 7,5 dl tej
- 1 csipet só
- 20 dkg rizs 5 dkg kajszibarack lekvár
- 1,25 dl habtejszín
- 4 db tojás
- 12,5 dkg cukor
- 10 dkg darált mandula
- 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
- 2 evőkanál porcukor a sütemény meghintéséhez
Elkészítés:
Összegyúrjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a Rama margarint és a tojásokat. A tésztából cipót formálunk, fóliába csomagoljuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük. A tejet felforraljuk a sóval, beleöntjük a rizst és lassú tűzön, lefedve hagyjuk a rizst megdagadni. A tésztát kinyúljuk a sütőlapon, villával többször megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180 °C-on, 15 percig sütjük. Ezután megkenjük lekvárral. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük. Habosra keverjük a Rama margarint, a cukrot és a tojássárgáját, belekeverjük a főtt rizst, a mandulát és a citromhéjat. Hozzáadjuk a tejszín és a tojásfehérje habját. A masszát a tésztára terítjük és további 40 percig sütjük. A végén meghintjük porcukorral.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!