Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mandulás fonott kalács
1x
1x
0.0x
Mandulás fonott kalács recept
Hozzávalók:
- Hozzáválók 16 szelethez:
- A tésztához:
- 8 dkg Rama margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1,25 dl tej
- 37,5 dkg liszt
- 7,5 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- A töltelékhez:
- 25 dkg hámozatlan mandula
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1,25 dl habtejszín
- 1 db kisebb alma
- 1 tojássárgája a megkenéshez
- Rama margarin a tepsi kikenéséhez
- 1 evőkanál kajszibarack lekvár
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk, a cukorral langyos tejben feloldjuk és meleg helyen letakarva, 10 perc alatt felfuttatjuk. Kissé megolvasztjuk a Rama margarint és a lisztet, a cukrot, a sót, a tojást és az élesztőt hozzáadva sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. A mandulát héjastól ledaráljuk, összekeverjük a cukorral, a tojással és a tejszínnel. Meghámozzuk az almát, finomra reszeljük és a töltelékhez adjuk. A tésztát jól átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és rákenjük a tölteléket. A tésztát a szélesebb oldala felől feltekerjük. A szélét megkenjük tojássárgájával és jól összenyomjuk. A tekercset egy éles késsel hosszában félbevágjuk és a két darabból fonatot készítünk. Margarinnal megkent sütőlemezen hagyjuk tovább kelni. Megmelegítjük a barackízt, megkenjük vele a fonott kalácsot és előmelegített sütőben, 180 °C-on, 25-30 percig sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!