Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mandulás fonott kalács

1x      1x   0.0x
Mandulás fonott kalács recept

Mandulás fonott kalács recept

Hozzávalók:

  • Hozzáválók 16 szelethez:
  • A tésztához:
  • 8 dkg Rama
    margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,25 dl tej
  • 37,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg hámozatlan mandula
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1,25 dl habtejszín
  • 1 db kisebb alma
  • 1 tojássárgája a megkenéshez
  • Rama
    margarin a tepsi kikenéséhez
  • 1 evőkanál kajszibarack lekvár



  

Elkészítés:

Az élesztőt elmorzsoljuk, a cukorral langyos tejben feloldjuk és meleg helyen letakarva, 10 perc alatt felfuttatjuk. Kissé megolvasztjuk a Rama
margarint és a lisztet, a cukrot, a sót, a tojást és az élesztőt hozzáadva sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. A mandulát héjastól ledaráljuk, összekeverjük a cukorral, a tojással és a tejszínnel. Meghámozzuk az almát, finomra reszeljük és a töltelékhez adjuk. A tésztát jól átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és rákenjük a tölteléket. A tésztát a szélesebb oldala felől feltekerjük. A szélét megkenjük tojássárgájával és jól összenyomjuk. A tekercset egy éles késsel hosszában félbevágjuk és a két darabból fonatot készítünk. Margarinnal megkent sütőlemezen hagyjuk tovább kelni. Megmelegítjük a barackízt, megkenjük vele a fonott kalácsot és előmelegített sütőben, 180 °C-on, 25-30 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!