Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Meggyes túrótorta

1x      3x   0.0x
Meggyes túrótorta recept

Meggyes túrótorta recept

Hozzávalók:

  • Hozzávalók 10-12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg Rama
    margarin
  • 25 dkg liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 6,5 dkg cukor 1 db tojás
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 2-3 evőkanál darált mandula
  • A krémhez:
  • 7,5 dkg Rama
    margarin
  • 75 dkg sovány tehéntúró
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojássárgája a torta megkenéséhez
  • 2 evőkanál kajszibarack lekvár
  • 3 evőkanál vékonyra szeletelt mandula a torta díszítéséhez
  • 1 evőkanál porcukor a torta meghintéséhez



  

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, a Rama
margarinnal és a tojással sima tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle és hideg helyen 30 percig pihentetjük. Lecsöpögtetjük a meggy levét. A keményítőt 3 evőkanál meggylével simára keverjük. A többi levet felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott keményítőt és állandó keverés mellett kb. 10 percig főni hagyjuk, végül beleöntjük a meggyet. Kinyújtjuk a tésztát, kibéleljük vele a sütőformát, elosztjuk rajta a meggyet és a mandulát. Megolvasztjuk a Rama
margarint, és ha kissé kihűlt, hozzákeverjük a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a tojásokat és a lisztet. A túrómasszát a meggyre kenjük és előmelegített sütőben, 175 °C-on, kb. 60 percig sütjük. A tojássárgáját kevés vízzel összekeverjük, ecsettel bekenjük vele a tésztát és további 15 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni és csak ezután vesszük ki. A torta oldalát megkenjük lekvárral. A mandulát kevés zsiradékon megpirítjuk egy serpenyőben és a torta oldalára nyomkodjuk, végül porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!