Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Meggyes-morzsás sütemény
2x
2x
0.0x
Meggyes-morzsás sütemény recept
Hozzávalók:
- Hozzáválók 16 szelethez:
- A tésztához:
- 16 dkg Rama margarin
- 25 dkg cukor
- 3 db tojás
- 27,5 dkg liszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 csipet só
- A bevonathoz:
- 12,5 dkg Rama margarin
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 2,5 dkg darabolt mandula
- fél teáskanál reszelt citromhéj
- fél teáskanál fahéj
Elkészítés:
2 üveg kimagozott meggybefőtt; 1 evőkanál kristálycukor a sütemény megszórásához A Rama margarint és a cukrot habverővel addig verjük, míg a cukor feloldódik. Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojásokat és az egészet habosra keverjük. A sütőport a liszthez adjuk, beleszitáljuk a tojásos Rama margarin-masszába, beletesszük a sót és a citromhéjat is, és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát Rama margarinnal megkent sütőlemezre simítjuk. A bevonathoz habosra keverjük a Rama margarint, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a mandulát, a citromhéjat és a fahéjat. Kézzel morzsásra gyúrjuk és a lecsöpögtetett meggyel felváltva, haránt-csíkokban elosztjuk a sütemény tetején. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, 30 percig sütjük, majd cukorral megszórjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!