Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Meggyes-morzsás sütemény

2x      2x   0.0x
Meggyes-morzsás sütemény recept

Meggyes-morzsás sütemény recept

Hozzávalók:

  • Hozzáválók 16 szelethez:
  • A tésztához:
  • 16 dkg Rama
    margarin
  • 25 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 27,5 dkg liszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 csipet só
  • A bevonathoz:
  • 12,5 dkg Rama
    margarin
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2,5 dkg darabolt mandula
  • fél teáskanál reszelt citromhéj
  • fél teáskanál fahéj



  

Elkészítés:

2 üveg kimagozott meggybefőtt; 1 evőkanál kristálycukor a sütemény megszórásához A Rama
margarint és a cukrot habverővel addig verjük, míg a cukor feloldódik. Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojásokat és az egészet habosra keverjük. A sütőport a liszthez adjuk, beleszitáljuk a tojásos Rama
margarin-masszába, beletesszük a sót és a citromhéjat is, és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát Rama
margarinnal megkent sütőlemezre simítjuk. A bevonathoz habosra keverjük a Rama
margarint, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a mandulát, a citromhéjat és a fahéjat. Kézzel morzsásra gyúrjuk és a lecsöpögtetett meggyel felváltva, haránt-csíkokban elosztjuk a sütemény tetején. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, 30 percig sütjük, majd cukorral megszórjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!