Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Bajai halászlé álomdiéta módra

1x      2x   0.0x
Bajai halászlé álomdiéta módra recept

Bajai halászlé álomdiéta módra recept

Hozzávalók:

  • 3 kg ponty
  • 3 nagy fej hagyma
  • 3 evőkanál paradicsomlé
  • 3 evőkanál törött paprika
  • 3 db halászlékocka
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 4-5 db cseresznyepaprika
  • álomdiéta tészta



  

Elkészítés:

A 3 kg pontyot megtisztítunk, tisztítás után a kopoltyúlemezeket eltávolítjuk. A fejét úgy vágjuk le, hogy 1 ujjnyi gallért hagyunk rajta. Ezután a fejet hosszában kettévágjuk és eltávolítjuk belőle az örlőfogat („ méregfogat „.) A halat beírdaljuk ( 6-8 mm ), majd kb 2 ujjnyi szeletekre összevágjuk, és besózzuk. Ezt követően fontos, hogy 3-4 órát hűtőben állni hagyjuk.

Közben 3 nagy fej vöröshagymát megtisztítunk, és apró kockákra összevágunk. A bogrács aljára a kockázott hagymát szétterítjük, erre rátesszük a félbevágott fejeket, majd a hal többi részét, legfelülre a halfarkakat. A sorrend betartása nagyon fontos!

A bográcsban lévő alapanyagokra 3 kanál paradicsomlét locsolunk, végül  rámérünk 3,6 l vizet és magas tűzön forralni kezdjük. Amikor a habját elforrta, 3 púpos evőkanál törött házi paprikát, 1 kávéskanál kurkumát szórunk szét a forrásban lévő  lébe, és ekkor tesszük bele a 3 db halászlékockát is. Forrástól számítva a bográcsot időnként pörgetve, zubogó forrásmód mellett 30-35 percig főzzük. Kóstoljuk és tengeri sóval ízesítjük.

A félrerakott belsőséget ( tej, ikra  ) a főzés befejezése előtt 5-7 perccel tesszük a forrásba lévő lébe, valamint ekkor adhatjuk hozzá ízlés szerint  a cseresznye paprikákat is.

A bográcsból a halszeleteket lapos szűrőkanállal tálra szedjük. A leszűrt hagymát a főtt hal mellé tesszük, de  ízlés szerint akár a  lébe is rakhatjuk.

Személyenként 10 – 12 dkg álomdiéta tésztát sós, olajos vízben ropogósra kifőzünk, erre szűrjük rá a levet.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!