Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mogyorós-diós kifli
2x
2x
0.0x
Mogyorós-diós kifli recept
Hozzávalók:
- Hozzáválók 16 darábhoz:
- A tésztához:
- 6 dkg Rama margarin
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- A töltelékhez:
- 5 dkg mogyoró
- 5 dkg dióbél
- 1 evőkanál napraforgómag
- 10 dkg cukor
- 1 dl habtejszín
- 7,5 dkg rumba áztatott mazsola
- Rama margarin a sütőlap megkenéséhez
- 1 tojássárgája és 1 evőkanál tej a sütemény megkenéséhez
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk, egy csipet cukorral és 3 evőkanál liszttel langyos tejben feloldjuk. Meleg helyen letakarva felfuttatjuk. Kissé megolvasztjuk a Rama margarint és a maradék lisztet, a tojást, a sót és az élesztőt hozzáadva sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. A mogyorót, a diót és a napraforgómagot aprófa vágjuk. Kis tűzön megolvasztjuk a cukrot, karamellizáljuk és a tűzről levéve hozzáöntjük a tejszínt. Lassú tűzön sűrűre főzzük, belekeverjük a mogyorót, diót, a napraforgómagokat és a mazsolát. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, először 3 csíkra, majd háromszögekre vágjuk. A tölteléket elosztjuk rajta és kifliket tekerünk a tésztából. Margarinnal kikent sütőlapon elrendezzük a kifliket és 10 percig még kelesztjük. Összekeverjük a tojássárgáját és a tejet, ezzel megkenjük a kifliket és előmelegített sütőben, 225 °C-on, 15 perc alatt megsütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!