Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mogyorós-diós kifli

2x      2x   0.0x
Mogyorós-diós kifli recept

Mogyorós-diós kifli recept

Hozzávalók:

  • Hozzáválók 16 darábhoz:
  • A tésztához:
  • 6 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg mogyoró
  • 5 dkg dióbél
  • 1 evőkanál napraforgómag
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl habtejszín
  • 7,5 dkg rumba áztatott mazsola
  • Rama
    margarin a sütőlap megkenéséhez
  • 1 tojássárgája és 1 evőkanál tej a sütemény megkenéséhez



  

Elkészítés:

Az élesztőt elmorzsoljuk, egy csipet cukorral és 3 evőkanál liszttel langyos tejben feloldjuk. Meleg helyen letakarva felfuttatjuk. Kissé megolvasztjuk a Rama
margarint és a maradék lisztet, a tojást, a sót és az élesztőt hozzáadva sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. A mogyorót, a diót és a napraforgómagot aprófa vágjuk. Kis tűzön megolvasztjuk a cukrot, karamellizáljuk és a tűzről levéve hozzáöntjük a tejszínt. Lassú tűzön sűrűre főzzük, belekeverjük a mogyorót, diót, a napraforgómagokat és a mazsolát. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, először 3 csíkra, majd háromszögekre vágjuk. A tölteléket elosztjuk rajta és kifliket tekerünk a tésztából. Margarinnal kikent sütőlapon elrendezzük a kifliket és 10 percig még kelesztjük. Összekeverjük a tojássárgáját és a tejet, ezzel megkenjük a kifliket és előmelegített sütőben, 225 °C-on, 15 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!