Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Morzsa sütemény
3x
1x
0.0x
Morzsa sütemény recept
Hozzávalók:
- Hozzáválók 16 szelethez:
- 6 dkg Rama margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2,5 dl tej
- 50 dkg liszt
- 4 dkg cukor só
- Rama margarin a tepsi kikenéséhez
- A morzsákhoz:
- 20 dkg Rama margarin
- 25 dkg liszt
- 25 dkg feldarabolt mandula
- 15 dkg cukor
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk és a cukorral langyos tejben feloldjuk. Meleg helyen letakarva, 10 perc alatt felfuttatjuk. Kissé megolvasztjuk a Rama margarint és a lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt hozzáadva sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. Ezután ismét jól átdagasztjuk. A tésztát kinyújtjuk, Rama margarinnal kikent sütőlapra helyezzük és további 30 percig hagyjuk kelni. A morzsa készítéséhez a lisztet, a mandulát, a cukrot és a Rama margarint kézzel darabosra dolgozzuk és rászórjuk a kinyújtott tésztára. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!