Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pisztáciás fácánpástétom

4x      3x   0.0x
Pisztáciás fácánpástétom recept

Pisztáciás fácánpástétom recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 1 fácán
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 csomó tavaszi hagyma
  • 1 db nagyobb piroshúsú paprika
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dkg pisztácia
  • 4 dkg zselatin
  • 1 dl száraz tokaji szamorodni
  • kakukkfű
  • babérlevél
  • őrölt fehér bors



  

Elkészítés:

5 dkg felhevített Rama
margarinon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a kicsontozott és kisebb darabokra vágott fácánhúst, majd babérlevéllel, borssal, sóval ízesítve megpároljuk. Mikor a hús megpuhult, a babérlevelet eltávolítjuk, lisztszórással sűrítjük, majd kihűtjük és finomra daráljuk. A fácánhús pürét mustárral, pisztáciával és a többi Rama
margarinnal habosra keverjük. Ha szükséges, még adhatunk hozzá kakukkfüvet, borsot, sót. A kész fácánpástétomot cserép- vagy üvegtálba simítjuk. Közben a zselatint 1 dl hideg vízzel elkeverjük, majd pár perc alatt készre forraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tokaji bort, apróra vágott tavaszi hagymát, paprikát és kevés sóval ízesítjük. A langyosra hűtött, de még folyékony aszpikot a fácánpástétomra öntjük, majd az egészet jól lehűtjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!