Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Pisztáciás fácánpástétom
4x
3x
0.0x
Pisztáciás fácánpástétom recept
Hozzávalók:
- 25 dkg Rama margarin
- 1 fácán
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1 csomó tavaszi hagyma
- 1 db nagyobb piroshúsú paprika
- 2-3 evőkanál mustár
- 3 evőkanál liszt
- 5 dkg pisztácia
- 4 dkg zselatin
- 1 dl száraz tokaji szamorodni
- kakukkfű
- babérlevél
- őrölt fehér bors
- só
Elkészítés:
5 dkg felhevített Rama margarinon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a kicsontozott és kisebb darabokra vágott fácánhúst, majd babérlevéllel, borssal, sóval ízesítve megpároljuk. Mikor a hús megpuhult, a babérlevelet eltávolítjuk, lisztszórással sűrítjük, majd kihűtjük és finomra daráljuk. A fácánhús pürét mustárral, pisztáciával és a többi Rama margarinnal habosra keverjük. Ha szükséges, még adhatunk hozzá kakukkfüvet, borsot, sót. A kész fácánpástétomot cserép- vagy üvegtálba simítjuk. Közben a zselatint 1 dl hideg vízzel elkeverjük, majd pár perc alatt készre forraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tokaji bort, apróra vágott tavaszi hagymát, paprikát és kevés sóval ízesítjük. A langyosra hűtött, de még folyékony aszpikot a fácánpástétomra öntjük, majd az egészet jól lehűtjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!