Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Ribizlikrémmel töltött szívek
3x
2x
0.0x
Ribizlikrémmel töltött szívek recept
Hozzávalók:
- Hozzávalók 3 darabhoz:
- A tésztához:
- 8 dkg Rama margarin
- 1 csipet só
- 20 dkg liszt
- 4 db tojás
- 2 evőkanál vékonyra szelt, hámozott mandula
- A töltelékhez:
- 2 lap zselatin
- 25 dkg piros ribizli
- 5 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor a sütemény meghintéséhez
Elkészítés:
A Rama margarint 2,5 dl vízzel és sóval felforraljuk. Beleöntjük a lisztet és addig keverjük, míg a tészta el nem válik az edény falától. A fazekat levéve a tűzről, egyenként belekeverjük a tojásokat. A kissé meghűlt masszát nyomózsákba tesszük és csillagcsővel sütőpapírral kibélelt sütőlemezre spriccelünk 3 db szív formát. Mandulával megszórjuk és előmelegített sütőben, 225 °C-on, 25-30 percig sütjük, majd félbevágjuk a szíveket. Beáztatjuk a zselatint. Megmossuk a ribizlit, a szárakat lecsipkedjük és 1 evőkanálnyit félreteszünk. A többit szitán átpasszírozzuk és elkeverjük a cukorral. Felolvasztjuk a zselatint és a ribizlipéphez adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a pépbe keverjük és a krémmel megtöltjük a szíveket. A félretett ribizli szemekkel és porcukorral dekoráljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!