Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Ancsika alma álma
1x
1x
0.0x
Ancsika alma álma recept
Hozzávalók:
- babapiskóta
- pár ek tojáslikőr
- 500 g áttört túró
- 250 g Mascarpone
- 75 g cukor
- 1 pohár tejszín
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. habfixáló
- 400 g almapüré
- fahéj
- porcukor
Elkészítés:
Egy tetszőleges formát kibélelünk babapiskótával (jó szorosan rakva!) és megöntözzuk tojáslikőrrel.
A túrót a mascarponéval és a cukorral teljesen simára keverjük. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a fixálóval, majd a túróhoz keverjük és szép egyenletesen a piskóta tetejére simítjuk. Rákenjük az almapürét és a hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára.
Tálalás előtt jócskán megszórjuk fahéjas porcukorral. Inkább a fahéj domináljon, mint a cukor!
Fagylaltos kanállal kis gombócokat teszünk a tányérra.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!