Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Ancsika alma álma

1x      1x   0.0x
Ancsika alma álma recept

Ancsika alma álma recept

Hozzávalók:

  • babapiskóta
  • pár ek tojáslikőr
  • 500 g áttört túró
  • 250 g Mascarpone
  • 75 g cukor
  • 1 pohár tejszín
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. habfixáló
  • 400 g almapüré
  • fahéj
  • porcukor



  

Elkészítés:

Egy tetszőleges formát kibélelünk babapiskótával (jó szorosan rakva!) és megöntözzuk tojáslikőrrel.
A túrót a mascarponéval és a cukorral teljesen simára keverjük. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a fixálóval, majd a túróhoz keverjük és szép egyenletesen a piskóta tetejére simítjuk. Rákenjük az almapürét és a hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára.
Tálalás előtt jócskán megszórjuk fahéjas porcukorral. Inkább a fahéj domináljon, mint a cukor!
Fagylaltos kanállal kis gombócokat teszünk a tányérra.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!