Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szőlős tortácskák
1x
2x
0.0x
Szőlős tortácskák recept
Hozzávalók:
- Hozzávalók 12 darabhoz:
- A tésztához:
- 16 dkg Rama margarin
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- Rama margarin a tepsi kikenéséhez
- kevés liszt a nyújtódeszkára
- A töltelékhez:
- 25 dkg mag nélküli szőlő
- 2 dl tejföl
- 2 db tojás
- 1-2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztből, a Rama margarinból, a cukorból és a tojások sárgájából sima tésztát gyúrunk. Kézzel cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük. Az omlós tésztát 12 részre vágjuk, kikenjük a muffinos tepsit és a 12 tésztadarabot egy liszttel meghintett deszkán kézzel laposra nyomkodjuk, majd kibéleljük vele a tepsi mélyedéseit. Megmossuk a szőlőt, a szemeket lecsipkedjük és egyenletesen elosztjuk a tortácskákon. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a szőlőszemekre öntjük. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 35 percig sütjük. A megfordított tepsiből kiborítjuk a tortácskákat és egy rácson hagyjuk kihűlni.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!