Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Spenótkoszorú tészta-alapon
4x
2x
0.0x
Spenótkoszorú tészta-alapon recept
Hozzávalók:
- 1 kg spenót
- 4 egész tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- 100 g reszelt kemény sajt (trappista)
- 40 g Rama margarin
- só
- bors
- zsemlemorzsa
- 150 g hosszúmetélt
- 4 dl paradicsommártás
- 100-150 g reszelt parmezán jellegű sajt
- 40 g olvasztott Rama margarin
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, a felforrósított 40 g vajon a tejjel, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval és borssal, fedő alatt megpároljuk, levét elfőzzük. Hagyjuk kihűlni, aztán hozzáadjuk a reszelt trappista sajttal és kevés sóval elhabart tojásokat, majd kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőformába-koronába simítjuk. Tetejére nyomkodjuk az előzőleg sós vízben kifőzött tésztát, megöntözzük az olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) aranysárgára pirítjuk (25-30 perc). Várunk néhány percet, aztán ügyesen tálra borítjuk, és forrón paradicsomszeletekkel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Külön csészében felforrósított paradicsommártást és reszelt parmezánt kínálunk hozzá. Finom is, szép is!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!