Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Spenótkoszorú tészta-alapon

4x      2x   0.0x
Spenótkoszorú tészta-alapon recept

Spenótkoszorú tészta-alapon recept

Hozzávalók:

  • 1 kg spenót
  • 4 egész tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • 100 g reszelt kemény sajt (trappista)
  • 40 g Rama
    margarin
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • 150 g hosszúmetélt
  • 4 dl paradicsommártás
  • 100-150 g reszelt parmezán jellegű sajt
  • 40 g olvasztott Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, a felforrósított 40 g vajon a tejjel, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval és borssal, fedő alatt megpároljuk, levét elfőzzük. Hagyjuk kihűlni, aztán hozzáadjuk a reszelt trappista sajttal és kevés sóval elhabart tojásokat, majd kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőformába-koronába simítjuk. Tetejére nyomkodjuk az előzőleg sós vízben kifőzött tésztát, megöntözzük az olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) aranysárgára pirítjuk (25-30 perc). Várunk néhány percet, aztán ügyesen tálra borítjuk, és forrón paradicsomszeletekkel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Külön csészében felforrósított paradicsommártást és reszelt parmezánt kínálunk hozzá. Finom is, szép is!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!