Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Spenótos-burgonyás rakottas

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 6 személyre
  • 700 g spenót (vagy mángoldlevél)
  • 500 g sütni való kolbász
  • 400 g burgonya
  • 200 g nyers füstölt sonka
  • 100 g füstölt szalonna
  • 2 tojás
  • 1 ágacska rozmaring
  • 8-10 bazsalikomlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. szurokfű (szárított)
  • 1 mk. majoránna (szárított)
  • 0,5 dl konyak
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • 1-2 ek. olaj
  • 1 közepes fej hagyma



  

Elkészítés:

A megtisztított spenótot gondosan megmossuk, lecsepegtetjük, és csak annyi vízzel, amennyi a leveleken maradt, egy kevés sóval, fedő alatt, mérsékelt tűzön megpároljuk, majd kinyomkodjuk belőle a fölösleges lét. A kolbászról lehúzzuk a héját, lábaskába tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, a szurokfüvet, a majoránnát, egy csipet szerecsendiót, ízlés szerint sót, borsot, és erős tűzön néhány percig átforgatjuk, pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, aztán elkeverjük benne a tojást és a konyakot. Egy tűzálló tálat kibélelünk az igen vékonyan felszeletelt szalonnával, rásimítjuk a kolbászos massza egyharmadát, annak tetejére a sonkaszeleteket, majd a spenót felét tesszük, aztán ismét kolbász-sonka-spenót következik. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, vékonyan felkarikázzuk, és a spenót tetejére két-három sorban körkörösen szépen elrendezzük. Megsózzuk, megöntözzük az olajjal, és előmelegített sütőben 180-190 °C-on kb. 1-1,5 óráig sütjük, amíg a burgonya szép pírt nem kap. A sütőtálban azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!