Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Spenótos-burgonyás rakottas
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 6 személyre
- 700 g spenót (vagy mángoldlevél)
- 500 g sütni való kolbász
- 400 g burgonya
- 200 g nyers füstölt sonka
- 100 g füstölt szalonna
- 2 tojás
- 1 ágacska rozmaring
- 8-10 bazsalikomlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk. szurokfű (szárított)
- 1 mk. majoránna (szárított)
- 0,5 dl konyak
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
- 1-2 ek. olaj
- 1 közepes fej hagyma
Elkészítés:
A megtisztított spenótot gondosan megmossuk, lecsepegtetjük, és csak annyi vízzel, amennyi a leveleken maradt, egy kevés sóval, fedő alatt, mérsékelt tűzön megpároljuk, majd kinyomkodjuk belőle a fölösleges lét. A kolbászról lehúzzuk a héját, lábaskába tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, a szurokfüvet, a majoránnát, egy csipet szerecsendiót, ízlés szerint sót, borsot, és erős tűzön néhány percig átforgatjuk, pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, aztán elkeverjük benne a tojást és a konyakot. Egy tűzálló tálat kibélelünk az igen vékonyan felszeletelt szalonnával, rásimítjuk a kolbászos massza egyharmadát, annak tetejére a sonkaszeleteket, majd a spenót felét tesszük, aztán ismét kolbász-sonka-spenót következik. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, vékonyan felkarikázzuk, és a spenót tetejére két-három sorban körkörösen szépen elrendezzük. Megsózzuk, megöntözzük az olajjal, és előmelegített sütőben 180-190 °C-on kb. 1-1,5 óráig sütjük, amíg a burgonya szép pírt nem kap. A sütőtálban azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!