Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túrós-gombás spenótrétes

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg spenót
  • 300 g tehéntúró
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 100 g champignon gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • zsemlemorzsa
  • 400 g mélyhűtött leveles tészta
  • 50 g reszelt sajt



  

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, gondosan megmossuk, lecsepegtetjük, és csak annyi vízzel, amennyi a leveleken maradt, egy kevés sóval, fedő alatt megpároljuk. Jól kinyomkodjuk, megvágjuk, egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a túrót, 1 egész tojást, a reszelt sajtot, az elkapart fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, 1 csipet őrölt szerecsendiót, simára-habosra kikeverjük, végül a megtisztított, megmosott, szárazra törölt és vékonyra vágott gombát. A felengedett leveles tésztát egy nagyobb, meglisztezett konyharuhán vékonyra kinyújtjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, egyenletesen rásimítjuk a spenótkrémet, ismét megszórjuk zsemlemorzsával, és a konyharuha segítségével nem túl szorosan feltekerjük, két végét aláhajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Tepsibe emeljük, tetejét megszurkáljuk villával, megkenjük tojássárgájával, és előmelegített, forró sütőben (200 °C) pirosra sütjük (30-40 perc). Hagyjuk langyosra hűlni, csak azután szeleteljük. Hidegen is kitűnő!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!