Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Túrós-gombás spenótrétes
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg spenót
- 300 g tehéntúró
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 100 g champignon gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
- zsemlemorzsa
- 400 g mélyhűtött leveles tészta
- 50 g reszelt sajt
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, gondosan megmossuk, lecsepegtetjük, és csak annyi vízzel, amennyi a leveleken maradt, egy kevés sóval, fedő alatt megpároljuk. Jól kinyomkodjuk, megvágjuk, egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a túrót, 1 egész tojást, a reszelt sajtot, az elkapart fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, 1 csipet őrölt szerecsendiót, simára-habosra kikeverjük, végül a megtisztított, megmosott, szárazra törölt és vékonyra vágott gombát. A felengedett leveles tésztát egy nagyobb, meglisztezett konyharuhán vékonyra kinyújtjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, egyenletesen rásimítjuk a spenótkrémet, ismét megszórjuk zsemlemorzsával, és a konyharuha segítségével nem túl szorosan feltekerjük, két végét aláhajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Tepsibe emeljük, tetejét megszurkáljuk villával, megkenjük tojássárgájával, és előmelegített, forró sütőben (200 °C) pirosra sütjük (30-40 perc). Hagyjuk langyosra hűlni, csak azután szeleteljük. Hidegen is kitűnő!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!