Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mángold-egytál

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg zsenge mángold
  • 2 közepes fej hagyma
  • 80 g húsos füstölt szalonna
  • 4 közepes, kemény paradicsom
  • 250 g olvadékony sajt (ementáli, trappista, edami stb.)
  • 250 g főtt sonka
  • 200 g főtt rizs
  • 2 egész tojás
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • diónyi Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A mángoldot megmossuk, jól lecsepegtetjük, a lágyabb levélrészt a vastagabb szárról lehúzzuk (mintha spenótot vagy sóskát tisztítanánk), levelét ujjnyi vastag csíkokra, a szárát félujjnyi darabokra vágjuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, 5 percig főzzük, leszűrjük, ha kissé meghűlt, alaposan kinyomkodjuk. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, rádobjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk; a sajtot megreszeljük; a sonkát kisebb kockákra vágjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, az aljára tesszük a főtt rizst, majd a mángoldot, utána a szalonnás hagymát zsírjával, rá a gerezdekre vágott paradicsomot, a sonkát, végül a megreszelt sajt kétharmad részét, ízlés szerint meghintjük sóval, borssal, szerecsendióval. A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk a maradék sajtot, és a rakottas tetejére locsoljuk. Előmelegített, forró sütőben (225-230 °C) pirosra sütjük (kb. 15-20 perc). Azonnal tálaljuk, különben a sajt megdermed!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!