Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mángold-egytál
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg zsenge mángold
- 2 közepes fej hagyma
- 80 g húsos füstölt szalonna
- 4 közepes, kemény paradicsom
- 250 g olvadékony sajt (ementáli, trappista, edami stb.)
- 250 g főtt sonka
- 200 g főtt rizs
- 2 egész tojás
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
- diónyi Rama margarin
Elkészítés:
A mángoldot megmossuk, jól lecsepegtetjük, a lágyabb levélrészt a vastagabb szárról lehúzzuk (mintha spenótot vagy sóskát tisztítanánk), levelét ujjnyi vastag csíkokra, a szárát félujjnyi darabokra vágjuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, 5 percig főzzük, leszűrjük, ha kissé meghűlt, alaposan kinyomkodjuk. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, rádobjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk; a sajtot megreszeljük; a sonkát kisebb kockákra vágjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, az aljára tesszük a főtt rizst, majd a mángoldot, utána a szalonnás hagymát zsírjával, rá a gerezdekre vágott paradicsomot, a sonkát, végül a megreszelt sajt kétharmad részét, ízlés szerint meghintjük sóval, borssal, szerecsendióval. A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk a maradék sajtot, és a rakottas tetejére locsoljuk. Előmelegített, forró sütőben (225-230 °C) pirosra sütjük (kb. 15-20 perc). Azonnal tálaljuk, különben a sajt megdermed!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!