Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sárgarépa-spenót rácsos

3x      2x   0.0x
Sárgarépa-spenót rácsos recept

Sárgarépa-spenót rácsos recept

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 300 g liszt
  • 200 g vaj vagy Rama
    margarin
  • A töltelékhez:
  • 500 g spenót
  • 500 g zsenge sárgarépa
  • 80 g vaj
  • 50 g hámozott, pirított mandula
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • bors
  • a kenéshez 1 tojássárgája



  

Elkészítés:

A hozzávalókból - kevés víz hozzáadásával - vajas tésztát gyúrunk, cipót formálunk belőle, és hűvös helyen 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk - egy zsemlényit tegyünk félre a rácsozáshoz -, és kivajazott, kilisztezett tortaformába nyomkodjuk. A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, megvágjuk, és kevés sóval, saját levében megpároljuk, ha kihűlt, kinyomkodjuk, és kevés forró vajon átforgatjuk. A megtisztított, megmosott sárgarépát karikára vágjuk, diónyi vajon, kevés sóval és a vágott petrezselyemmel puhára pároljuk. A tésztával bélelt formába lerakunk egy sor spenótot, meghintjük egy kevés vágott, pirított mandulával, reszelt sajttal, borssal, aztán sárgarépa, majd ismét spenót következik; az utolsó sor spenót legyen - sajttal, mandulával megszórva -, tetejét megöntözzük a maradék olvasztott vajjal. A félretett tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra metéljük, megrácsozzuk a tortát, megkenjük a tojássárgájával, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) pirosra sütjük (30-35 perc). Lehúzzuk a formáról a karikát, a tortát tálra csúsztatjuk, és azonnal tálaljuk, tortaszerűen szeletelve. Hidegen is kitűnő!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!