Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sárgarépa-spenót rácsos
3x
2x
0.0x
Sárgarépa-spenót rácsos recept
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 300 g liszt
- 200 g vaj vagy Rama margarin
- só
- A töltelékhez:
- 500 g spenót
- 500 g zsenge sárgarépa
- 80 g vaj
- 50 g hámozott, pirított mandula
- 100 g reszelt sajt
- 1 nagy csokor petrezselyem
- só
- bors
- a kenéshez 1 tojássárgája
Elkészítés:
A hozzávalókból - kevés víz hozzáadásával - vajas tésztát gyúrunk, cipót formálunk belőle, és hűvös helyen 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk - egy zsemlényit tegyünk félre a rácsozáshoz -, és kivajazott, kilisztezett tortaformába nyomkodjuk. A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, megvágjuk, és kevés sóval, saját levében megpároljuk, ha kihűlt, kinyomkodjuk, és kevés forró vajon átforgatjuk. A megtisztított, megmosott sárgarépát karikára vágjuk, diónyi vajon, kevés sóval és a vágott petrezselyemmel puhára pároljuk. A tésztával bélelt formába lerakunk egy sor spenótot, meghintjük egy kevés vágott, pirított mandulával, reszelt sajttal, borssal, aztán sárgarépa, majd ismét spenót következik; az utolsó sor spenót legyen - sajttal, mandulával megszórva -, tetejét megöntözzük a maradék olvasztott vajjal. A félretett tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra metéljük, megrácsozzuk a tortát, megkenjük a tojássárgájával, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) pirosra sütjük (30-35 perc). Lehúzzuk a formáról a karikát, a tortát tálra csúsztatjuk, és azonnal tálaljuk, tortaszerűen szeletelve. Hidegen is kitűnő!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!