Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Spárgapástétom
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 500 g spárga
- 3 db közepes, zsenge sárgarépa
- 250 g főtt sonka
- 250 g sült sütőkolbász
- 1 szikkadt zsemle
- 1 dl tej
- 2 egész tojás
- 1 mokkacukor
- só
- őrölt szerecsendió
- 5-6 szőlőlevél
- diónyi Rama margarin
Elkészítés:
A spárgát meghámozzuk, megmossuk, csokorba kötjük; a sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, majd mindkettőt enyhén sós, cukorral ízesített vízben - még jobb, ha csak a gőzében, szitalemezre téve - puhára főzzük, utána alaposan lecsepegtetjük. A sonkát felszeleteljük, a sütőkolbászról lehúzzuk a bőrét, a zsemlét tejbe áztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, az egészet húsdarálón 2-3-szor ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a szerecsendiót, szükség szerint sót, jól kidolgozzuk (egészen krémszerű legyen!). A szőlőleveleket több vízben megmossuk, enyhén sós vízzel leforrázzuk, lecsepegtetjük. Egy pástétom- vagy tortaformát kivajazunk, kibéleljük a szőlőlevelekkel, belesimítjuk jó szorosan a massza felét, lerakunk egy sor spárgát, egy sor sárgarépát, majd újra egy sor spárgát, és betakarjuk-nyomkodjuk a maradék masszával. Befedjük a maradék szőlőlevelekkel, néhány mogyorónyi vajat morzsolunk a tetejére, beborítjuk alufóliával, langyos vízzel telt mély tepsibe állítjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 °C) kigőzöljük (kb. 1 óra). A formában hagyjuk kihűlni, tálra borítjuk (ha nem akarna azonnal kicsusszanni, 1-2 percre forró vízbe merítjük, de vigyázat, bele ne folyjon a formába a víz!), s ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tetejét díszíthetjük keménytojás- vagy paradicsomszeletekkel. Pirított kenyérrel kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!