Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mennyi mézescsók

1x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • Tészta:
  • 37,5 dkg apróra zúzott mandula
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5-5 dkg citromos és narancsos citronát
  • 2 csapott ek fahéj
  • 1 kk kardamom
  • 1kk őrölt szegfűszeg
  • 1kk szerecsendió
  • 3 tojás
  • 30 dkg méz
  • Máz:
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 1 dkg kókusz
  • 10 porcukor
  • fél tojásfehérje



  

Elkészítés:

A mandulát a citronáttal, a citromhéjjal és a jól felvert tojásokat összekeverjük. A fűszereket is belerakjuk. Ezalatt a mézet felhevítjük, majd hagyjuk kissé isszahűlni, hogy amikor csorgatjuk bele a mandulás alapba, a tojás meg ne főjön. Ezután hagyjuk, hogy kicsit dermedjen a massza, utána papírral bélelt tepsire evőkanállal kúpokat formázunk. 160°C-on sütjük. Ha kész van, 1 éjszakán át hagyjuk száradni.

Máz: a megszárított mézescsókokat félig csokiba, félik kókuszos mázba mártjuk. A csokit megolvasztjuk a vajjal, ez az egyik máz. A másiknál a tojásfehérjét felvejrük a cukorral, és belekeverjük a kókuszt. Ezekbe kell mártogatni, majd hagyni, hogy rádermedjen.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!