Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mennyi mézescsók
Hozzávalók:
- Tészta:
- 37,5 dkg apróra zúzott mandula
- 1 citrom reszelt héja
- 5-5 dkg citromos és narancsos citronát
- 2 csapott ek fahéj
- 1 kk kardamom
- 1kk őrölt szegfűszeg
- 1kk szerecsendió
- 3 tojás
- 30 dkg méz
- Máz:
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg Rama margarin
- 1 dkg kókusz
- 10 porcukor
- fél tojásfehérje
Elkészítés:
A mandulát a citronáttal, a citromhéjjal és a jól felvert tojásokat összekeverjük. A fűszereket is belerakjuk. Ezalatt a mézet felhevítjük, majd hagyjuk kissé isszahűlni, hogy amikor csorgatjuk bele a mandulás alapba, a tojás meg ne főjön. Ezután hagyjuk, hogy kicsit dermedjen a massza, utána papírral bélelt tepsire evőkanállal kúpokat formázunk. 160°C-on sütjük. Ha kész van, 1 éjszakán át hagyjuk száradni.
Máz: a megszárított mézescsókokat félig csokiba, félik kókuszos mázba mártjuk. A csokit megolvasztjuk a vajjal, ez az egyik máz. A másiknál a tojásfehérjét felvejrük a cukorral, és belekeverjük a kókuszt. Ezekbe kell mártogatni, majd hagyni, hogy rádermedjen.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!