Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tavaszi töltött karalábé
1x
1x
0.0x
Tavaszi töltött karalábé recept
Hozzávalók:
- 8 zsenge karalábé (leveleivel együtt)
- 400 g darált sertéshús
- 80 g főtt rizs
- 1 tojás
- 1 nagy csokor petrezselyem
- só
- bors
- 30 g Rama margarin
- 40 g liszt
- 2 dl tejszín vagy tejföl
- fél l húsleves kockából
Elkészítés:
Igazán csak tavasszal jó, amikor még zsenge a karalábé. A karalábét meghámozzuk, kivájjuk - a gyökér felőli részén. A nagyobb levelekből néhányat félreteszünk - ui. a maradék tölteléket majd ezekbe göngyöljük bele -, a zsenge, belső leveleket megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A húst összedolgozzuk a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, ízlés szerint sóval, erőteljesen borsozzuk, végül hozzáadjuk a rizst. A kivájt karalábékat és a leveleket lazán megtöltjük. A karalábévájadékot egy nagyobb lábas aljára szórjuk, a tetejére leültetjük a megtöltött karalábékat, közéjük szórjuk a csíkokra vágott zsenge leveleket, aláöntjük a húslevest, forrásig hevítjük, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. A megpuhult karalábékat (a levélgöngyölegekkel óvatosan bánjunk, könnyen szétesnek!) szitakanállal kiemeljük a léből, azt a vajon világosra megpirított liszttel berántjuk, hozzáadunk 1,5 dl vizet és a tejszínt vagy a tejfölt, jól kiforraljuk. Visszatesszük a főzelékbe a karalábékat, és még egyszer felforraljuk. Vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!