Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tavaszi töltött karalábé

1x      1x   0.0x
Tavaszi töltött karalábé recept

Tavaszi töltött karalábé recept

Hozzávalók:

  • 8 zsenge karalábé (leveleivel együtt)
  • 400 g darált sertéshús
  • 80 g főtt rizs
  • 1 tojás
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • bors
  • 30 g Rama
    margarin
  • 40 g liszt
  • 2 dl tejszín vagy tejföl
  • fél l húsleves kockából



  

Elkészítés:

Igazán csak tavasszal jó, amikor még zsenge a karalábé. A karalábét meghámozzuk, kivájjuk - a gyökér felőli részén. A nagyobb levelekből néhányat félreteszünk - ui. a maradék tölteléket majd ezekbe göngyöljük bele -, a zsenge, belső leveleket megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A húst összedolgozzuk a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, ízlés szerint sóval, erőteljesen borsozzuk, végül hozzáadjuk a rizst. A kivájt karalábékat és a leveleket lazán megtöltjük. A karalábévájadékot egy nagyobb lábas aljára szórjuk, a tetejére leültetjük a megtöltött karalábékat, közéjük szórjuk a csíkokra vágott zsenge leveleket, aláöntjük a húslevest, forrásig hevítjük, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. A megpuhult karalábékat (a levélgöngyölegekkel óvatosan bánjunk, könnyen szétesnek!) szitakanállal kiemeljük a léből, azt a vajon világosra megpirított liszttel berántjuk, hozzáadunk 1,5 dl vizet és a tejszínt vagy a tejfölt, jól kiforraljuk. Visszatesszük a főzelékbe a karalábékat, és még egyszer felforraljuk. Vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!