Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gombával töltött karalábé

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 8 közepes, zsenge karalábé
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 ek. olaj
  • 150 g champignon gomba
  • 150 g főtt sonka
  • 1 csipet szárított kakukkfű
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1,5 dl húsleves kockából
  • bors
  • diónyi olvasztott Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A karalábét meghámozzuk, enyhén sós vízben 15 percig előfőzzük, lecsepegtetjük, belsejét úgy vájjuk ki, hogy mindenütt a 0,5 -1 cm falvastagság megmaradjon; a kivájt karalábéhúst apró kockára vágjuk. A megtisztított, finomra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a felaprózott gombát, kevés sóval és borssal, fedő alatt, saját levében megpároljuk; hagyjuk kihűlni. Eztán hozzáadjuk az egészen apróra vágott sonkát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, ízlés szerint borsot, végül a felaprózott karalábéhúst és a tojást, alaposan összedolgozzuk. Megtöltjük vele a karalábékat, egy mélyebb tepsibe egymás mellé lerakjuk, aláöntjük a húslevest, betakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) kb. 20 percig pároljuk. Akkor levesszük az alufóliát, tetejét megkenjük az olvasztott vajjal, és további 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!