Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gombával töltött karalábé
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 8 közepes, zsenge karalábé
- 1 közepes fej hagyma
- 1 ek. olaj
- 150 g champignon gomba
- 150 g főtt sonka
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 tojás
- 1,5 dl húsleves kockából
- só
- bors
- diónyi olvasztott Rama margarin
Elkészítés:
A karalábét meghámozzuk, enyhén sós vízben 15 percig előfőzzük, lecsepegtetjük, belsejét úgy vájjuk ki, hogy mindenütt a 0,5 -1 cm falvastagság megmaradjon; a kivájt karalábéhúst apró kockára vágjuk. A megtisztított, finomra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a felaprózott gombát, kevés sóval és borssal, fedő alatt, saját levében megpároljuk; hagyjuk kihűlni. Eztán hozzáadjuk az egészen apróra vágott sonkát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, ízlés szerint borsot, végül a felaprózott karalábéhúst és a tojást, alaposan összedolgozzuk. Megtöltjük vele a karalábékat, egy mélyebb tepsibe egymás mellé lerakjuk, aláöntjük a húslevest, betakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) kb. 20 percig pároljuk. Akkor levesszük az alufóliát, tetejét megkenjük az olvasztott vajjal, és további 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!