Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Vásárhelyi karalábés csirke
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 csirkemell vagy comb
- 1 kg zsenge karalábé
- fél dl olaj
- 40 g liszt
- 2-3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 mk. pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkehúst megmossuk, szárazra töröljük, az olaj felén hirtelen megpirítjuk, tányérra szedjük. Az olajat áttöltjük egy nagyobb lábasba, az aljára teszünk egy sor meghámozott, megmosott, kisujjnyi darabokra vágott karalábét, rá a csirkehúst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mellédobjuk a zúzott fokhagymát, betakarjuk a maradék karalábéhasábokkal, és egy kevés vizet öntünk alá. Mérsékelt tűzön, fedő alatt, csak rázogatva a lábast, puhára pároljuk. A maradék olajon világosra pirítjuk a lisztet, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, felengedjük 2 dl hideg vízzel, és a megpuhult karalábéhoz adjuk - a csirkehúst előzőleg kivesszük belőle, nehogy szétessen. Belekeverjük a tejfölt, jól kiforraljuk - sűrű főzelékállaga lesz -, visszatesszük bele a húst, megszórjuk vágott petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!