Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Vásárhelyi karalábés csirke

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell vagy comb
  • 1 kg zsenge karalábé
  • fél dl olaj
  • 40 g liszt
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. pirospaprika
  • bors



  

Elkészítés:

A csirkehúst megmossuk, szárazra töröljük, az olaj felén hirtelen megpirítjuk, tányérra szedjük. Az olajat áttöltjük egy nagyobb lábasba, az aljára teszünk egy sor meghámozott, megmosott, kisujjnyi darabokra vágott karalábét, rá a csirkehúst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mellédobjuk a zúzott fokhagymát, betakarjuk a maradék karalábéhasábokkal, és egy kevés vizet öntünk alá. Mérsékelt tűzön, fedő alatt, csak rázogatva a lábast, puhára pároljuk. A maradék olajon világosra pirítjuk a lisztet, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, felengedjük 2 dl hideg vízzel, és a megpuhult karalábéhoz adjuk - a csirkehúst előzőleg kivesszük belőle, nehogy szétessen. Belekeverjük a tejfölt, jól kiforraljuk - sűrű főzelékállaga lesz -, visszatesszük bele a húst, megszórjuk vágott petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!