Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Görög karalábés csirke
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 6 zsenge karalábé
- 30 g Rama margarin
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 4 kisebb kicsontozott csirkemell (összesen 800 g)
- 200 g pikáns juhsajt
- 12-16 szem fekete vagy zöld olívabogyó
- 1 mk. pirospaprika
- liszt
- olaj
Elkészítés:
A karalábét meghámozzuk, megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és a vajban, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezve, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk - ha levét elfőné, kevés vízzel pótoljuk -, és melegen tartjuk. A csirkemell-szeleteket kissé kiverjük, fél órára besózzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Mindegyik tetejére 1-1 vékony szelet sajt kerül, néhány percre befedjük, amíg a sajt a húsra olvad. A szeleteket előmelegített tálra rendezzük, megszórjuk a félbevágott kimagozott olívabogyókkal, körberakjuk a párolt karalábéval, végül meghintjük a vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. Fontos! A sóval bánjunk csínján, mert a sajt és az olíva eredendően sós!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!