Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Görög karalábés csirke

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 6 zsenge karalábé
  • 30 g Rama
    margarin
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 4 kisebb kicsontozott csirkemell (összesen 800 g)
  • 200 g pikáns juhsajt
  • 12-16 szem fekete vagy zöld olívabogyó
  • 1 mk. pirospaprika
  • liszt
  • olaj



  

Elkészítés:

A karalábét meghámozzuk, megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és a vajban, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezve, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk - ha levét elfőné, kevés vízzel pótoljuk -, és melegen tartjuk. A csirkemell-szeleteket kissé kiverjük, fél órára besózzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Mindegyik tetejére 1-1 vékony szelet sajt kerül, néhány percre befedjük, amíg a sajt a húsra olvad. A szeleteket előmelegített tálra rendezzük, megszórjuk a félbevágott kimagozott olívabogyókkal, körberakjuk a párolt karalábéval, végül meghintjük a vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. Fontos! A sóval bánjunk csínján, mert a sajt és az olíva eredendően sós!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!