Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Hatfonatú kalács

1x      1x   0.0x
Hatfonatú kalács recept

Hatfonatú kalács recept

Hozzávalók:

  • Két kalácshoz:
  • 7 csésze liszt (1 csésze=2,5 dl)
  • 2 kk só
  • 20 g élesztő
  • 0,4 csésze cukor
  • 0,5 csésze olaj
  • 2 csésze meleg víz (nem forró)
  • 1 tojássárgája



  

Elkészítés:

A meleg vízbe morzsoljuk az élesztőt. A tojást felverjük. Ezután ezt összekeverjük a száraz anyagokkal. Jó alaposan meg kell gyúrni, hogy a tészta sima legyen, és elváljon az edény falától és lejöjjön az ember kezéről a massza. Majd félretesszük 40 percre, vagy legalább a 2-szeresére keljen. Utána ezt a tésztát kétfelé vesszük. Az egyiket 6felé vágjuk és összefonjuk. Majd egy sütőpapírral vélelt őzgerincbe rakjuk, és sütés előtt még fél órát pihentetjük. A másik fél adag tésztából még egy ilyen kalács kijön. Fél óra alatt megsütjük 180°C-ra előmelegített sütőben. 5 perccel a vége előtt kivesszük, megkenjük egy tojássárgájával, de ez szerintem elhagyható. Majd utána még 5 perc a sütőben.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!