Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Hatfonatú kalács
Hatfonatú kalács recept
Hozzávalók:
- Két kalácshoz:
- 7 csésze liszt (1 csésze=2,5 dl)
- 2 kk só
- 20 g élesztő
- 0,4 csésze cukor
- 0,5 csésze olaj
- 2 csésze meleg víz (nem forró)
- 1 tojássárgája
Elkészítés:
A meleg vízbe morzsoljuk az élesztőt. A tojást felverjük. Ezután ezt összekeverjük a száraz anyagokkal. Jó alaposan meg kell gyúrni, hogy a tészta sima legyen, és elváljon az edény falától és lejöjjön az ember kezéről a massza. Majd félretesszük 40 percre, vagy legalább a 2-szeresére keljen. Utána ezt a tésztát kétfelé vesszük. Az egyiket 6felé vágjuk és összefonjuk. Majd egy sütőpapírral vélelt őzgerincbe rakjuk, és sütés előtt még fél órát pihentetjük. A másik fél adag tésztából még egy ilyen kalács kijön. Fél óra alatt megsütjük 180°C-ra előmelegített sütőben. 5 perccel a vége előtt kivesszük, megkenjük egy tojássárgájával, de ez szerintem elhagyható. Majd utána még 5 perc a sütőben.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!