Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Karfiolos rakott sertésszelet
2x
2x
0.0x
Karfiolos rakott sertésszelet recept
Hozzávalók:
- 8 sertésborda szelet vagy comb
- 8 vékony szelet főtt tarja
- 8 vékony szelet olvadékony sajt
- 1 kg tisztított karfiol
- 6 dl tejföl
- 3 tojássárgája
- 50 g reszelt sajt
- 1 csokor petrezselyem
- mustár
- liszt
- olaj
- zsemlemorzsa
- só
- bors
Elkészítés:
A húst megmossuk, kissé kiverjük, fél órára besózzuk, egy kevés őrölt borssal elkevert lisztbe forgatjuk, és forró olajban, mindkét oldalán hirtelen elősütjük, majd félretesszük. A karfiolt alaposan megmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, óvatosan rózsáira bontjuk. Kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk egy mélyebb sütőtálat, az aljára lerakunk egy réteg karfiolt; a hússzeleteket vékonyan megkenjük mustárral, rá egy szelet sajtot, majd egy szelet tarját helyezünk, és a karfiol tetejére egymás mellé lerakjuk. A hússzeleteket és a közöket megrakjuk a maradék karfiollal, megöntözzük a három tojás sárgájával, a reszelt sajttal, a vágott petrezselyemmel és ízlés szerint sóval simára kevert tejföllel. Előmelegített, forró sütőben (200 °C) kb. 20-25 percig, pirulásig sütjük azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!