Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mexikói töltött patisszon
2x
1x
0.0x
Mexikói töltött patisszon recept
Hozzávalók:
- 8 kisebb patisszon
- 400 g mexikói zöldségkeverék (100 g zöldborsó, 100 g kukorica, 100 g sárgarépa, 100 g vágott zöldbab)
- 200 g csirkemáj
- 2 dl besamel
- 1 tojássárgája
- 80 g reszelt sajt
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
- diónyi Rama margarin
- zsemlemorzsa
- 1 ek. olaj
- 4-5 zsályalevél
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A patisszonokat megmossuk, belsejét kivájjuk - kb. 1 cm vastag oldalfala maradjon! - besózzuk, üregével lefelé fordítjuk, fél óráig pihentetjük. A csirkemájat megmossuk, felkockázzuk, rádobjuk a felhevített olajra, a vágott zsályalevéllel és a borssal 5-8 percig pirítjuk, a tűzről levéve ízlés szerint sózzuk, hagyjuk kihűlni. Közben a zöldségkeveréket egy kevés sós vízzel puhára pároljuk, jól lecsepegtetjük. Elkészítjük a besamelt, ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, egy csipet szerecsendiót, ízlés szerint sót, borsot, majd lazán összekeverjük a párolt zöldségkeverékkel, a csirkemájjal, a vágott petrezselyemmel, 50 g reszelt sajttal, és megtöltjük vele a patisszonokat. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk, tetejét megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékelt tűznél (180 °C) 25 percig alufólia alatt, további 15-20 percig - amíg a sajt szépen meg nem pirul - anélkül sütjük. A sütőtálban hagyjuk, azonnal tálaljuk, csak melegen jó! Megjegyzés: patisszon helyett zsenge tökből, nagyobbra nőtt cukkíniből is készíthetjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!