Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mexikói töltött patisszon

2x      1x   0.0x
Mexikói töltött patisszon recept

Mexikói töltött patisszon recept

Hozzávalók:

  • 8 kisebb patisszon
  • 400 g mexikói zöldségkeverék (100 g zöldborsó, 100 g kukorica, 100 g sárgarépa, 100 g vágott zöldbab)
  • 200 g csirkemáj
  • 2 dl besamel
  • 1 tojássárgája
  • 80 g reszelt sajt
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • diónyi Rama
    margarin
  • zsemlemorzsa
  • 1 ek. olaj
  • 4-5 zsályalevél
  • 1 csokor petrezselyem



  

Elkészítés:

A patisszonokat megmossuk, belsejét kivájjuk - kb. 1 cm vastag oldalfala maradjon! - besózzuk, üregével lefelé fordítjuk, fél óráig pihentetjük. A csirkemájat megmossuk, felkockázzuk, rádobjuk a felhevített olajra, a vágott zsályalevéllel és a borssal 5-8 percig pirítjuk, a tűzről levéve ízlés szerint sózzuk, hagyjuk kihűlni. Közben a zöldségkeveréket egy kevés sós vízzel puhára pároljuk, jól lecsepegtetjük. Elkészítjük a besamelt, ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját, egy csipet szerecsendiót, ízlés szerint sót, borsot, majd lazán összekeverjük a párolt zöldségkeverékkel, a csirkemájjal, a vágott petrezselyemmel, 50 g reszelt sajttal, és megtöltjük vele a patisszonokat. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk, tetejét megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékelt tűznél (180 °C) 25 percig alufólia alatt, további 15-20 percig - amíg a sajt szépen meg nem pirul - anélkül sütjük. A sütőtálban hagyjuk, azonnal tálaljuk, csak melegen jó! Megjegyzés: patisszon helyett zsenge tökből, nagyobbra nőtt cukkíniből is készíthetjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!