Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zöldborsós-sonkás sárgarépafelfújt

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 150 g hagyma
  • 200 g főtt sonka
  • 150 g zöldborsó (mélyhűtött is lehet)
  • 6 egész tojás
  • 1 dl tej
  • fél l tyúkhúsleves kockából
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • diónyi Rama
    margarin
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

A megtisztított sárgarépát 5-6 cm hosszú, fél cm vastag csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk (külső, nagyobb gyűrűiből félreteszünk 8-at), kevés húslevessel, sóval, borssal fűszerezve, fedő alatt puhára pároljuk, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. A sonkát vékony csíkokra metéljük. A tojásokat a tejjel, szerecsendióval, pici sóval és borssal felverjük, belekeverjük a zöldséget és a sonkát, majd egy kivajazott tűzálló tálba szedjük. A félretett hagymakarikákat szimmetrikusan elrendezzük a tetején. Előmelegített sütőben, a közepesnél egy kicsit magasabb hőmérsékleten (200°C) kb. 30 percig sütjük (a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert az étel összeesik!). Közben a maradék húslevesben megpároljuk a zöldborsót, és jól lecsorgatjuk. Miután a felfújt elkészült, kivesszük a sütőből, a hagymakarikák közepébe halmozzuk, és azonnal tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk vágott petrezselyemmel.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!