Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zöldborsós-sonkás sárgarépafelfújt
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 150 g hagyma
- 200 g főtt sonka
- 150 g zöldborsó (mélyhűtött is lehet)
- 6 egész tojás
- 1 dl tej
- fél l tyúkhúsleves kockából
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
- diónyi Rama margarin
- petrezselyem
Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát 5-6 cm hosszú, fél cm vastag csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk (külső, nagyobb gyűrűiből félreteszünk 8-at), kevés húslevessel, sóval, borssal fűszerezve, fedő alatt puhára pároljuk, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. A sonkát vékony csíkokra metéljük. A tojásokat a tejjel, szerecsendióval, pici sóval és borssal felverjük, belekeverjük a zöldséget és a sonkát, majd egy kivajazott tűzálló tálba szedjük. A félretett hagymakarikákat szimmetrikusan elrendezzük a tetején. Előmelegített sütőben, a közepesnél egy kicsit magasabb hőmérsékleten (200°C) kb. 30 percig sütjük (a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert az étel összeesik!). Közben a maradék húslevesben megpároljuk a zöldborsót, és jól lecsorgatjuk. Miután a felfújt elkészült, kivesszük a sütőből, a hagymakarikák közepébe halmozzuk, és azonnal tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk vágott petrezselyemmel.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!