Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zöldborsós aprópecsenye

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • Az aprópecsenyéhez:
  • 400 g sovány sertéscomb vagy szűzérme
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g füstölt szalonna
  • majoránna
  • bors
  • pirosarany
  • Továbbá:
  • 600 g zöldborsó (mélyhűtött is lehet)
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • szódabikarbóna



  

Elkészítés:

Először az aprópecsenyét készítjük el: a húst megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra metéljük, zsírjára sütjük. A megtisztított, felkarikázott hagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát a szalonnazsírban, fedő alatt megpároljuk, rádobjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, kevés pirosarannyal és majorannával fűszerezzük. Néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk, végül nagyon rövid lére sütjük. Lényeges, hogy ne legyen túlságosan tocsogós az étel. Közben kevés sós vízben - egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával, hogy szép zöld maradjon - puhára pároljuk a borsót (a mirelitnek szinte csak percek kellenek), jól lecsepegtetjük, és az elkészült aprópecsenyéhez adjuk. Óvatosan összekeverjük, összeforrósítjuk, majd előmelegített, mélyebb tálba szedjük. Tetejét megszórhatjuk vágott petrezselyemmel, máris tálalhatjuk. Megjegyzés: nagyon tömény, laktató!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!