Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Citromos-mascarponés torta
Citromos-mascarponés torta recept
Hozzávalók:
- 75 g vaj
- 1 ek méz
- 14-16 db darált háztartási keksz
- 500 g mascarpone
- 115 g porcukor
- 1 lime reszelt héja és leve
- 1 citrom reszelt héja és 2 citrom leve
- 150 ml tejszín
- friss erdei gyümölcs a tetejére
- Szósz:
- 350 g friss málna
- 40 g cukor
- 2 ek citromlé
Elkészítés:
1) Olvasztott vajba belevegyítjük a mézet. Beleszórjuk a ledarált kekszet és elkeverjük. (Érdemes többet csinálni, mert ez elég vékony lesz a torta aljának.) Egy 20 cm-es tortaformát kicsit kikenünk olajjal, és beleegyengetjük a kekszes "masszát". Jól nyomkodjuk le! Tegyük 30 percre a hűtőbe.
2) A mascarponét keverjük el a cukorral és a citrom és lime reszelt héjával és levével. Verjünk habot a tejszínből, majd ezt keverjük hozzá óvatoan a mascarponés krémhez. Simítsuk rá a kekszes alapra és 6-8 óráig hűtsük. (Raktam a habba fixálót és zselatint a krémbe, úgyhogy hamarabb megdermedt.)
3) A málnaszószhoz a málnát turmixoljuk le. Ezután szűrjük le a kis magok miatt. Keverjük össze a cukorral és a 2 ek citromlével (ehhez nem vágtam fel egy másik citromot, a krémhez adott citromléből félreteszek).
4) Tálalásnál késsel válasszuk el a forma falától, és tegyük egy külön tányérra, majd dekoráljuk a gyömülcsökkel. Málnaszósszal kínáljuk.
(Eperrel csináltam málna helyet, teljesen jó volt úgy is.)
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!