Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Citromos-mascarponés torta

2x      2x   0.0x
Citromos-mascarponés torta recept

Citromos-mascarponés torta recept

Hozzávalók:

  • 75 g vaj
  • 1 ek méz
  • 14-16 db darált háztartási keksz
  • 500 g mascarpone
  • 115 g porcukor
  • 1 lime reszelt héja és leve
  • 1 citrom reszelt héja és 2 citrom leve
  • 150 ml tejszín
  • friss erdei gyümölcs a tetejére
  • Szósz:
  • 350 g friss málna
  • 40 g cukor
  • 2 ek citromlé



  

Elkészítés:

1) Olvasztott vajba belevegyítjük a mézet. Beleszórjuk a ledarált kekszet és elkeverjük. (Érdemes többet csinálni, mert ez elég vékony lesz a torta aljának.) Egy 20 cm-es tortaformát kicsit kikenünk olajjal, és beleegyengetjük a kekszes "masszát". Jól nyomkodjuk le! Tegyük 30 percre a hűtőbe.

2) A mascarponét keverjük el a cukorral és a citrom és lime reszelt héjával és levével. Verjünk habot a tejszínből, majd ezt  keverjük hozzá óvatoan a mascarponés krémhez. Simítsuk rá a kekszes alapra és 6-8 óráig hűtsük. (Raktam a habba fixálót és zselatint a krémbe, úgyhogy hamarabb megdermedt.)

3) A málnaszószhoz a málnát turmixoljuk le. Ezután szűrjük le a kis magok miatt. Keverjük össze a cukorral és a 2 ek citromlével (ehhez nem vágtam fel egy másik citromot, a krémhez adott citromléből félreteszek).

4) Tálalásnál késsel válasszuk el a forma falától, és tegyük egy külön tányérra, majd dekoráljuk a gyömülcsökkel. Málnaszósszal kínáljuk.

(Eperrel csináltam málna helyet, teljesen jó volt úgy is.)

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!