Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Vesés brokkoli pisai módra

2x      2x   0.0x
Vesés brokkoli pisai módra recept

Vesés brokkoli pisai módra recept

Hozzávalók:

  • 4-6 személyre:
  • 4 sertésvese
  • 400 g sertéscomb
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl olaj
  • 2 ek. borecet
  • 1 zsenge karalábé
  • 500 g burgonya
  • 500 g brokkoli
  • 1 ágacska bazsalikom
  • diónyi Rama
    margarin
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 dl húsleves kockából
  • bors



  

Elkészítés:

A veséket megmossuk, kettévágjuk, éles késsel kivágjuk a mirigyeket, egy nagyobb, lapos tálba tesszük, meglocsoljuk az ecettel, majd leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 1 óráig áztatjuk. Azután folyó víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A megmosott húst 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított, megmosott hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és a felhevített olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a vesét meg a húst, és erős tűzön néhány percig pirítjuk. A zsenge karalábét meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk; a brokkolit váltott vízben megmossuk, lecsepegtetjük; a bazsalikomot finomra vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára terítünk vegyesen egy réteg burgonyát, brokkolit és karalábét, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés vágott bazsalikommal, majd rásimítjuk a vesés húst, végül ismét burgonya-brokkoli-karalábé egyveleg zárja le a sort. Sózzuk, borsozzuk, leöntjük a borral és a húslevessel, előmelegített sütőbe toljuk, és erős tűzön (220 °C) kb. 1 óráig - puhulásig-pirulásig - sütjük. Azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!