Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Vesés brokkoli pisai módra
2x
2x
0.0x
Vesés brokkoli pisai módra recept
Hozzávalók:
- 4-6 személyre:
- 4 sertésvese
- 400 g sertéscomb
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél dl olaj
- 2 ek. borecet
- 1 zsenge karalábé
- 500 g burgonya
- 500 g brokkoli
- 1 ágacska bazsalikom
- diónyi Rama margarin
- 1 dl száraz fehér bor
- 1 dl húsleves kockából
- só
- bors
Elkészítés:
A veséket megmossuk, kettévágjuk, éles késsel kivágjuk a mirigyeket, egy nagyobb, lapos tálba tesszük, meglocsoljuk az ecettel, majd leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 1 óráig áztatjuk. Azután folyó víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A megmosott húst 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított, megmosott hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és a felhevített olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a vesét meg a húst, és erős tűzön néhány percig pirítjuk. A zsenge karalábét meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk; a brokkolit váltott vízben megmossuk, lecsepegtetjük; a bazsalikomot finomra vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára terítünk vegyesen egy réteg burgonyát, brokkolit és karalábét, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés vágott bazsalikommal, majd rásimítjuk a vesés húst, végül ismét burgonya-brokkoli-karalábé egyveleg zárja le a sort. Sózzuk, borsozzuk, leöntjük a borral és a húslevessel, előmelegített sütőbe toljuk, és erős tűzön (220 °C) kb. 1 óráig - puhulásig-pirulásig - sütjük. Azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!